Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un desert delicios. Nu sunt nici complexe, iar modul de amestecare al acestora este foarte simplu și rapid. Important este să ții cont de ordinea amestecării acestora și de timpii necesari preparării.
Deserturile de post sunt și gustoase, dar și mai sănătoase. În plus, ai scăpat și de acele metode laborioase de batere a bezelei de albușuri, de care poate te temi uneori.
Îți oferim în continuare lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre cele mai simple rețete de prăjitură cu mere, de post.
Prăjitură cu mere și ciocolată – Ingrediente
- 300 gr de făină
- 240 ml de apă
- 150 gr de zahăr
- 60 ml de ulei
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 3 mere mari
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 5 gr de praf de copt
- un praf de sare
- 250 gr de ciocolată neagră de post
- 1 linguriță de apă + 1 linguriță de ulei.
Rețeta prăjiturii cu mere și ciocolată – Mod de preparare
Pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare, este necesar să aduci pe masa de lucru toate ingredientele necesare, dar și ustensilele cu care lucrezi. Ai nevoie de un tel sau un mixer de mână, două boluri, o sită și tava de copt în care așezi de la început hârtie de copt.
Mai ai nevoie și de un bol de sticlă și o crăticioară deasupra căreia să așezi bolul, pentru a crea o baie de aburi. Și mai ai nevoie de un cuțit de legume și fructe pentru pregătirea merelor.
Când ai adunat toate ingredientele și ustensilele poți pregăti compoziția prăjiturii de post.