Reclamă

Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de post

Dacă ții post și ești în căutarea unor rețete de prăjituri simple și delicioase, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și ciocolată. Este atât de gustoasă și aspectuoasă, încât nici n-ai crede că este de post.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 decembrie 2022, 6:58

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un desert delicios. Nu sunt nici complexe, iar modul de amestecare al acestora este foarte simplu și rapid. Important este să ții cont de ordinea amestecării acestora și de timpii necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturile de post sunt și gustoase, dar și mai sănătoase. În plus, ai scăpat și de acele metode laborioase de batere a bezelei de albușuri, de care poate te temi uneori.

Îți oferim în continuare lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre cele mai simple rețete de prăjitură cu mere, de post.

Prăjitură cu mere și ciocolată – Ingrediente

  • 300 gr de făină
  • 240 ml de apă
  • 150 gr de zahăr
  • 60 ml de ulei
  • 2 linguri cu pudră de cacao
  • 3 mere mari
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 5 gr de praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 gr de ciocolată neagră de post
  • 1 linguriță de apă + 1 linguriță de ulei.
Reclamă

Rețeta prăjiturii cu mere și ciocolată – Mod de preparare

Pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare, este necesar să aduci pe masa de lucru toate ingredientele necesare, dar și ustensilele cu care lucrezi. Ai nevoie de un tel sau un mixer de mână, două boluri, o sită și tava de copt în care așezi de la început hârtie de copt.

Mai ai nevoie și de un bol de sticlă și o crăticioară deasupra căreia să așezi bolul, pentru a crea o baie de aburi. Și mai ai nevoie de un cuțit de legume și fructe pentru pregătirea merelor.

Când ai adunat toate ingredientele și ustensilele poți pregăti compoziția prăjiturii de post.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru prăjitură cu mere și ciocolată

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Așază sita deasupra unui bol și trece prin ea făina împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. În celălalt bol, amestecă apa cu uleiul, vanilia și zahărul. Amestecă bine cu telul până când zahărul este dizolvat. Apoi, toarnă ingredientele lichide peste cele solide și amestecă până când obții o compoziție omogenă.

Toarnă această compoziție în tava de copt. Folosește o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm, sau o tavă pătrată cu latura de 20 cm. Descoperă aici cum se prepară și o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

Acum poți pregăti și merele. Nu este recomandat să începi cu acestea pentru că vor oxida în timp ce prepari compoziția. Curăță merele, apoi taie-le în cuburi sau în felii mai mari. Presară bucățile de mere deasupra compoziției din tavă. Presează-le să intre ușor în interiorul compoziției. Apoi, pune tava în cuptor și coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească, apoi glazureaz-o cu ciocolată. Pune ciocolata în bolul așezat deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte. Adaugă o linguriță de apă și una de ulei și amestecă până când ciocolata este topită și glazura omogenizată.

Toarnă glazura fierbinte peste prăjitura cu mere răcită. Lasă glazura să devină fermă înainte de a porționa delicioasa prăjitură cu mere și ciocolată. Te vei bucura de un gust delicios al unei prăjituri de post, alături de cei dragi.

Femeie ținând în mână un cuțit pe lama căruia este o porție de prăjitură cu mere și ciocolată
Prăjitura se porționează după ce glazura de ciocolată devine fermă / Shutterstock

Și tot din categoria deserturilor de post cu mere, îți oferim și rețeta celui mai delicios tort de mere umplute cu rahat

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×