Prăjitura este delicioasă, plăcut aromată, frumos colorată și are o textură ușor umedă. Te cucerește instant de la prima degustare. O poți prepara și sub formă de chec, dar și pe post de blat de tort. Poți savura prăjitura simplă, doar decorată cu puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi puțin mai mult în bucătărie, poți prepara pentru ea și o glazură Icing de lămâie. Este o glazură albă cu gust dulce-acrișor și efect răcoritor.
Îți oferim mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pentru varianta prăjiturăă cu glazură icing de lămâie.
Prăjitură de post cu morcovi – Ingrediente
Ai nevoie de două tipuri de ingrediente, pentru a prepara prăjitura cu morcovi: ingrediente pentru blat și pentru glazură. Sunt ingrediente foarte simple și accesibile.
Pentru blatul prăjiturii:
- 300 gr făină
- 300 gr morcovi răzuiți
- 200 gr zahăr
- 150 gr nuci măcinate
- sucul și coaja de la o portocală
- 7 gr praf de copt
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte vegetal
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.
Pentru glazura Icing:
- 300 gr zahăr pudră
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 1-2 lingurițe cu apă.