Reclamă

Prăjitură de post cu vișine din compot

Ești în căutarea unei rețete de desert simplu din categoria celor de post? Îți recomandăm o prăjitură de post cu vișine din compot a cărei rețete ți-o oferim mai jos.

Publicat: 6 aprilie 2022, 7:57 / Actualizat: 29 noiembrie 2023, 15:34

Nu trebuie să aștepți sezonul fructelor proaspete pentru a le include în deserturi. Poți apela, cu succes și la fructele congelate, sau la cele din compot. Găsești în magazinele alimentare, sau chiar în propria cămară o varietate de compoturi perfecte pentru deserturile favorite. Poți folosi compot de cireșe, de afine, sau de struguri. Însă, cele mai des folosite fructe din compot rămân vișinele. Sunt delicioase, sunt aromate, ușor acrișoare, frumos colorate și vor oferi un aspect plăcut deserturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă de prăjitură cu vișine, de post.

Prăjitură de post cu vișine din compot – Ingrediente

  • 350 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte vegetal de soia sau de migdale
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 100 gr vișine din compot, fără sâmburi
  • 30 gr bucăți de ciocolată amăruie
  • puțin ulei și făină pentru tava de copt
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor

Rețetă de prăjitură cu vișine din compot – Mod de preparare

Pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm. Unge-i interiorul cu puțin ulei și presară făină. Astfel, prăjitura se va desface frumos de pe pereții tăvii, după coacere. Dacă vrei, poți opta și pentru hârtia de copt.

Reclamă

Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru prăjitură cu vișine din compot, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune vișinele din compot la scurs, într-o sită așezată deasupra unui bol. Mai pregătește două boluri pentru amestecarea ingredientelor. În primul bol amestecă ingredientele solide, adică făina cu praful de copt, zahărul pudră și un praf de sare. În al doilea bol amestecă ingredientele lichide: uleiul și laptele vegetal.

Dacă nu ai lapte vegetal, îl poți prepara în casă.

Reclamă

Vezi aici o rețetă de lapte vegetal din migdale, preparat în casă!

Cum prepari aluatul pentru prăjitura de post cu vișine din compot

Toarnă amestecul lichid, treptat, peste ingredientele solide, în timp ce amesteci intens cu un tel, sau cu mixerul. Omogenizează bine compoziția și Întinde-o uniform în tava pregătită. Înfige din loc în loc bucățele de ciocolată amăruie, de post. Deasupra, presară vișinele bine scurse din compot. Nu este nevoie să le înfigi în aluat. Acestea vor pătrunde singure în interiorul aluatului în timpul coacerii prăjiturii.

Pune tava la cuptor și coace prăjitura pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Pentru a fi sigură că este coaptă, poți face testul cu scobitoarea. După ce au expirat cele 35 de minute, scoate tava pe un grătar. Introdu o scobitoare în mijlocul prăjiturii, extrage-o rapid și trece-o printre degete. Dacă scobitoarea este umedă și lipicioasă, prăjitura mai necesită 5-6 minute de coacere.

Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării prăjiturii în GALERIA FOTO!

Tavă cu prăjitură porționată, alături de două cești de ceai
Prăjitura este ideală a fi servită alături de o cafea sau un ceai / Profimedia Images

Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Este o prăjitură delicioasă, mai ales savurată alături de o ceașcă de cafea, sau de o ceașcă cu ceai aromat, dimineața.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×