Reclamă

Tort cu mere întregi și cremă de zahăr ars

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort cu care să-i cucerești pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de tort cu mere întregi și cremă de zahăr ars. Este o rețetă veche, nelipsită de pe mesele festive.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 noiembrie 2022, 5:25 / Actualizat: 5 ianuarie 2024, 12:42

Crema de zahăr ars este dulce, dar se completează perfect cu merele ușor acrișoare. Iar blatul de tort se va însiropa plăcut cu siropul de zahăr ars, ce se va scurge peste acesta după răsturnarea pe platou. Îți garantăm că te vei bucura de o combinație de gusturi și texturi datorită acestui tort delicios și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care nu dorești să decorezi tortul cu frișcă, poți opta pentru o cremă de vanilie, care se combină armonios cu crema de zahăr ars.

Vezi aici cum se prepară crema de vanilie. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă a tortului, cu listă de ingrediente și pași de urmat.

Tort cu mere întregi și cremă de zahăr ars – Ingrediente

Pentru realizarea acestui minunat tort ai nevoie de trei elemente: blat de tort, cremă de zahăr ars cu mere și decor din frișcă.

Reclamă

Pentru blat de tort:

  • 75 gr de făină
  • 25 gr de pudră de cacao
  • 4 ouă de mărime medie
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu esență de vanilie sau de rom.

Pentru crema de zahăr ars cu mere:

  • 150 gr de zahăr pentru topit
  • 1 kg de mere
  • 6 ouă
  • 175 gr de zahăr
  • 800 ml de lapte
  • 2 lingurițe cu esență sau extract de vanilie
  • un praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 250 gr de frișcă bătută
  • 50 gr de zahăr pudră
  • mere micuțe.

Tort cu mere întregi și cremă de zahăr ars – Mod de preparare

Primul pas necesar preparării tortului constă în pregătirea merelor și a caramelizării zahărului. Urmează crema de zahăr ars și abia apoi blatul de tort. Elementele de decor se vor pregăti la final, după montarea tortului pe platou.

Cum pregătești merele și crema de zahăr ars

Într-o cratiță cu diametrul de aproximativ 24-25 cm, așezată pe flacăra aragazului, pune 150 de grame de zahăr. Lasă zahărul să se topească, dar amestecă ușor în el cu o spatulă, pentru a nu se arde. După topirea zahărului, ridică cratița de pe foc. Folosind mănuși de bucătărie, rotește cratița în toate direcțiile pentru a se dispune zahărul ars și pe pereții laterali ai cratiței. Apoi las-o deoparte și ocupă-te de mere.

Spală merele, decojește-le și cu un dispozitiv special scoate-le cotoarele. După ce zahărul ars s-a întărit pe pereții cratiței, așază merele în interiorul acesteia. Așază mere întregi câte încap, iar pe celelalte taie-le în bucăți și adaugă-le printre merele întregi.

Mere curățate și așezate în cratița cu zahăr ars
Înainte de a prepara crema de zahăr ars se pregătesc merele / Rețetefeldefel.ro

Introdu cratița în cuptor pentru 25-30 de minute, la 175 de grade Celsius, pentru a se înmuia merele. Între timp, pregătește compoziția pentru crema de zahăr ars.

Sparge ouăle și adaugă conținutul lor într-un bol. Presară peste ele un praf de sare și zahărul. Cu un tel, amestecă-le până la omogenizare. Adaugă laptele, esența și omogenizează compoziția.

Scoate cratița cu mere din cuptor și toarnă compoziția rezultată peste ele. Așază cratița într-o tavă cu apă și coace crema de zahăr ars cu mere pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. Înainte de expirarea timpului de coacere, pregătește compoziția pentru blatul de tort.

Cum prepari blatul pentru tort cu mere întregi și cremă de zahăr ars

Amestecă într-un bol cele patru ouă cu un praf de sare până la omogenizare. Apoi, adaugă făina amestecată cu pudra de cacao și trecute prin sită. Adaugă și esența și omogenizează bine compoziția. Nu este necesar să adaugi zahăr în acest blat de tort, pentru că se va îndulci de la siropul de zahăr ars. Toarnă compoziția obținută peste crema de zahăr ars coaptă. Introdu din nou cratița cu tort în cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă tortul să se răcească în vas, la temperatura camerei. Apoi, răstoarnă-l pe un platou cu diametrul mai mare. Nu ridica cratița pentru a nu se deforma tortul. Pune platoul cu tortul acoperit de cratiță la frigider. Lasă-l așa 5-6 ore sau de seara până dimineața.

Crema de zahăr ars cu mere și blat de tort pe platou
Imediat după coacere, blatul de tort și crema de zahăr ars se răstoarnă pe platoul de tort / Rețetefeldefel.ro

Apoi, îndepărtează cratița și poți decora tortul cu frișca bătută. Pentru un aspect mai interesant, poți carameliza 50 de grame de zahăr și realiza un decor frumos din el pe o hârtie de copt. Așază acest decor deasupra tortului.

Tortul se va porționa mult mai frumos a doua zi, după ce va sta la frigider.

Servește deliciosul tort cu mere și cremă de zahăr ars alături de familie și prieteni. Iar pentru data viitoare, când mai dorești să prepari un tort, îți oferim o rețetă de tort Medovik. Este o rețetă de desert rusesc cu miere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×