Adăugarea anumitor condimente în ceașca ta de cafea nu oferă doar o savoare specială, ci poate stimula sănătatea creierului pe termen lung. Indiferent dacă sunt presărate peste cafea sau incluse, aceste condiment oferă un adaos delicious rutinei cafelei de dimineață. Propunerile care urmează pot fi ingredientul secret de care are nevoie creierul.
Ce condimente poți adăuga în cafeaua de dimineață
Dr. Brandon Crawford, neurolog specializat în sănătatea creierului, subliniază potențialele beneficii ale unor mirodenii adăugate în cafea. Scorțișoara, turmericul, ghimbirul, nucșoara și piperul negru sunt condimentele pe care specialistul le recomandă cu încredere, explicând cum acționează acestea asupra creierului, notează Shefinds.
Scorțișoara
Potrivit Dr. Crawford, scorțișoara este ceva mai mult decât un adaos aromat în cafea. Este în primul rând o sursă puternică de antioxidanți benefici pentru protejarea structurilor neuronale în fața stresului oxidativ.
Scorțișoara poate regla nivelul zahărului din sânge, lucru vital pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative, observă acesta. În plus, adăugând-o în cafea ai o modalitate eficientă de a stimula pierderea în greutate.
Turmericul
Dr. Crawford reliefează forța turmericului datorită compusului său activ, curcumina.
Renumită pentru proprietățile antiinflamatorii și antioxidante, curcumina din turmeric poate ajuta la reducerea inflamației și a daunelor oxidative la nivelul creierului – factori legați adesea de afecțiuni precum boala Alzheimer.