Reclamă

Cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi. Află tot despre acest obicei

Cafeaua face parte din rutina multora dintre noi. Sunt oameni care nu pot funcționa la primele ore ale dimineții dacă nu consumă cafea. Indiferent de tipul pe care îl consumi, cafeaua este pentru mulți dintre noi începutul zilei. Cu toate acestea, cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 ianuarie 2024, 7:09

Lorraine Kearney de la New York City Nutrition a vorbit despre cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi pentru eatthis.com. Majoritatea o apreciază, dar despre impactul ei asupra sănătății sunt puțini care știu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi

Indiferent de modul în care este preparată, cafeaua este extrasă din boabe de cafea prăjite și măcinate. Conține nutrienți precum magneziu, polifenoli și cofeină.

Ani de zile, cafeaua a fost considerată un factor posibil cancerigen. Acum, multe studii și experți au stabilit că aceasta are potențiale beneficii pentru sănătate.

„Cafeaua este bogată în antioxidanți, un stimulent natural care poate îmbunătăți funcția cognitivă, concentrarea și vigilența”, a spus Kearney. Tot nutriționistul a mai spus că recent, unele studii au sugerat că consumul regulat de cafea ar putea fi legat de un risc redus de anumite tipuri de cancer, boala Parkinson și boala Alzheimer.

Riscurile pentru sănătate ale cafelei

Reclamă

Cofeina este preocuparea principală atunci când vine vorba de cafea. „Conținutul de cofeină din cafea poate varia, în funcție de factori precum tipul de boabe de cafea, metoda de preparare și dimensiunea cantității consumate”, a spus Kearney. O ceașcă standard de cafea poate conțineîntre 95 la 200 mg de cofeină.

Impactul cofeinei poate varia de la o persoană la alta și depinde de cât de sensibilitatea la cofeină și de cât de repede o poate metaboliza organismul.

Kearney a spus că consumul unei cantități mari de cafea ar putea duce la anxietate, probleme digestive, tremor muscular, dureri de cap, dependență de cofeină și interferență cu absorbția calciului. Cofeina în exces poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Reclamă

Specialiștii recomandă persoanelor cu afecțiuni medicale precum probleme cardiace, reflux sau tulburări de anxietate să limiteze sau să evite cafeaua. Femeile însărcinate sunt sfătuite să-și limiteze cantitatea de cofeina la 200 mg pe zi.

Cofeina poate avea, de asemenea, consecințe fatale. Un consum rapid de aproximativ 1.200 mg de cofeină poate duce la efecte toxice precum convulsiile.

Dacă este sau nu „sănătos” să bei cafea în fiecare zi, depinde în cele din urmă de sănătatea ta și de cât de mult bei.

Dacă vrei alternativă pentru un conținut mai mic de cofeină, cafeaua instant are ceva mai puțină decât cea obișnuită. O ceașcă conține în jur de 62 miligrame de cofeină, în timp ce o ceașcă de cafea normală conține în jur de 95 miligrame. În funcție de cât de tare e preparată, poți bea până la șase cești de cafea instant pe zi. Indiferent ce tip de cafea alegi, acesta întreține nivelurile de energie atunci când e consumată cu moderație. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×