Lorraine Kearney de la New York City Nutrition a vorbit despre cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi pentru eatthis.com. Majoritatea o apreciază, dar despre impactul ei asupra sănătății sunt puțini care știu.
Cât de sănătos este să bei cafea în fiecare zi
Indiferent de modul în care este preparată, cafeaua este extrasă din boabe de cafea prăjite și măcinate. Conține nutrienți precum magneziu, polifenoli și cofeină.
Ani de zile, cafeaua a fost considerată un factor posibil cancerigen. Acum, multe studii și experți au stabilit că aceasta are potențiale beneficii pentru sănătate.
„Cafeaua este bogată în antioxidanți, un stimulent natural care poate îmbunătăți funcția cognitivă, concentrarea și vigilența”, a spus Kearney. Tot nutriționistul a mai spus că recent, unele studii au sugerat că consumul regulat de cafea ar putea fi legat de un risc redus de anumite tipuri de cancer, boala Parkinson și boala Alzheimer.
Riscurile pentru sănătate ale cafelei
Cofeina este preocuparea principală atunci când vine vorba de cafea. „Conținutul de cofeină din cafea poate varia, în funcție de factori precum tipul de boabe de cafea, metoda de preparare și dimensiunea cantității consumate”, a spus Kearney. O ceașcă standard de cafea poate conțineîntre 95 la 200 mg de cofeină.
Impactul cofeinei poate varia de la o persoană la alta și depinde de cât de sensibilitatea la cofeină și de cât de repede o poate metaboliza organismul.
Kearney a spus că consumul unei cantități mari de cafea ar putea duce la anxietate, probleme digestive, tremor muscular, dureri de cap, dependență de cofeină și interferență cu absorbția calciului. Cofeina în exces poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială.