Reclamă

Cum funcționează produsele pentru păr cu cofeină. Ce spun specialiștii despre ele

Așa cum o ceașcă de cafea poate da startul unei zile pline de energie, specialiștii susțin că cofeina ar putea ajuta la revigorarea foliculilor de păr. Dacă te-ai întebat cum funcționează produsele pentru păr cu cofeină, află care sunt beneficiile lor din rândurile de mai jos.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 ianuarie 2024, 6:25

Unele brand-uri promovează cofeina ca un stimulator eficient al creșterii părului. Aceasta e integrată în șampoane, balsamuri și alte tratamente de îngrijire a părului. Specialiștii susțin însă că nu e indicat să torni cafea sau zaț de cafea direct pe păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum funcționează produsele pentru păr cu cofeină

Dacă te gândești să faci economie, e important să știi că nu e indicat să torni cafea direct pe păr deoarece poate fi iritantă sau prea puternic, a explicat Dendy Engelman, MD, un dermatolog certificat din New York.

„Folosirea produselor de păr care conțin cofeină este mai sigură, deoarece acestea includ de obicei alte ingrediente care protejează părul în același timp.”

Potrivit dr. Engelman, cercetările au arătat că cofeina poate avea multiple beneficii pentru păr. Studiile oferă dovezi că cofeina este un stimulator pentru creșterea părului. În plus, cofeina a îmbunătățit funcția de barieră a scalpului, ceea ce poate ajuta la sănătatea generală a scalpului și a părului.

În timp ce dr. Engelman este un susținător al cofeinei pentru creșterea părului, Kerry E. Yates, fondator al Color Collective, nu crede că cofeina va face vreo diferență.

Reclamă

„Se presupune că cofeina stimulează foliculul, iar unele mărci vor vorbi chiar despre modul în care adăugarea de cofeină va aduce volum volumul. Nu există dovezi reale că cofeina oferă beneficii pentru creșterea părului sau volumul părului. Acestea fiind spuse, cofeina oferă beneficii antioxidante, care vor ajuta la menținerea unui scalp sănătos.”

Cofeina este inclusă în mai multe produse cosmetice. Tot mai multe conțin această substanță, tocmai datorită calităților naturale. Când vine vorba de îngrijirea tenului, de exemplu, cofeina este ideală datorită proprietăților antioxidante. Efectul antiinflamator reduce roșeața și aspectul tenului gras. Totodată, cofeina ajută la reducerea și estomparea ridurilor și a liniilor fine. Masca ce include cofeină poate ajuta la creșterea ritmului circulației sangvine și la dizolvarea petelor mici de grăsime.

Care sunt riscurile expunerii părului la cofeină

Reclamă

Cofeina pare să aibă efecte stimulatoare asupra celulelor, potrivit Jodi LoGerfo, un dermatolog la Orentreich Medical Group din New York. Din acest motiv, cofeina poate ajuta la creșterea părului. „Cofeina prin natura sa este un stimulent care crește circulația, care ar putea avea capacitatea de a aduce hrană foliculilor de păr”, spune ea. „De asemenea, poate avea posibilitatea de a furniza mai mult oxigen, ceea ce ar putea promova creșterea celulară.”

Este posibil ca un scalp sensibil sau utilizarea prea frecventă a cofeinei în păr să ducă la uscarea sau să provoace iritația scalpului. „În plus, în funcție de produs, utilizarea prelungită ar putea duce la arderea sau decolorarea părului”, avertizează dr. Engelman.

Potrivit lui Yates, cofeina este inclusă în cantități scăzute într-o formulă de îngrijire a părului, încât nu ar trebui să existe efecte secundare după utilizare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×