Reclamă

6 alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea. De ce e indicat să le eviți

Cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și alte beneficii pentru sănătate. În dieta adulților, ea joacă adesea un rol important. Cu toate acestea, ai mai jos o listă cu 6 alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 iulie 2024, 6:01 / Actualizat: 14 iulie 2024, 7:06

De exemplu, cercetările au demonstrat că un consum moderat de cafea poate ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii și oxidative legate de stres, cum ar fi diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Totuși, cafeaua poate influența și absorbția unor nutrienți, care pot scădea sau crește efectele unor alimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea

Deși organismul oamenilor funcționează diferit și unii pot tolera diferite combinații de alimente, e recomandat să eviți anumite alimente atunci când îți bei ceașca zilnică de cafea

Citrice

Consumul de cafea împreună cu citrice poate provoca disconfort digestiv, deoarece cafeaua este acidă în mod natural. Nivelurile pH-ului cafelei sunt în medie între 4,85 și 5,13 pe o scară de la 0 la 14.

Citricele și sucurile lor sunt, de asemenea, foarte acide și pot contribui la boala de reflux gastroesofagian atunci când sunt consumate. Consumul de cafea și fructe citrice poate irita mucoasa stomacului și exacerba simptome ale afecțiunilor digestive.

Reclamă

Gustul acidulat al citricelor poate modifica, de asemenea, gustul cafelei, făcând-o amară și mai puțin plăcută.

Carne roșie

Cercetările indică faptul că consumul de cafea poate afecta absorbția nutrienților în intestin, în special fierul. Carnea roșie este una dintre cele mai bune surse de fier, ceea ce înseamnă că consumul de cafea cu friptura ar putea reduce beneficiile acesteia pentru sănătate.

Reclamă

Fierul joacă mai multe roluri critice în organism, inclusiv susținerea circulației sângelui, producția de hormoni și funcția imunitară. Anemia cu deficit de fier este una dintre cele mai răspândite probleme nutriționale din lume.

Lapte

Laptele este o sursă excelentă de calciu, care este esențială pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și producția de hormoni. O cană de lapte degresat îndeplinește 23% din valoarea zilnică recomandatăpentru calciu pentru un adult sănătos.

Cu toate acestea, cercetările indică faptul că combinarea laptelui și a cafelei poate împiedica absorbția calciului. Cu alte cuvinte, cofeina din cafea poate scădea absorbția calciului alimentar.

Alimente prăjite

Cercetările indică faptul că un consum crescut de cafea poate duce la un risc crescut de dislipidemie. Aceasta reprezintă niveluri anormale de grăsime în sânge. Dacă bei trei sau mai multe căni de cafea pe zi, îți poate crește colesterolul. Acesta din urmă afectează negativ sănătatea inimii.

Deoarece consumul de alimente prăjite în mod frecvent a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cei care se bucură de cafea ar putea fi nevoiți să-și limiteze consumul de alimente prăjite pentru a menține sănătatea inimii.

În timp ce nevoile nutriționale variază de la persoană la persoană, cercetările sugerează că consumul de alimente prăjite de patru sau mai multe ori pe săptămână poate crește riscul de a dezvolta boli cronice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×