Reclamă

Nuci care ar putea să îmbunătățească digestia. Ce recomandă specialiștii să incluzi în dieta ta

Experții au dezvăluit o listă cu nuci care ar putea să îmbunătățească digestia. Aceste alimente sunt recomandate de specialiști pentru a îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. Alimentele bogate în fibre vor reuși întotdeauna să-ți asigure sănătatea intestinală.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 iulie 2024, 5:37

Menținerea lucrurilor în mișcare reprezintă cheia unui sistem digestiv sănătos. Pentru ca acest lucru să se întâmple, specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în fibre. Alături de acestea este important să te asiguri că bei suficientă apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nuci care ar putea să îmbunătățească digestia

Nucile sunt bogate în fibre pe care e recomandat să le adaugi în dieta ta. Ele sunt, de asemenea, pline de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

Fibrele ajută la eliminarea deșeurilor, promovează regularitatea și, de asemenea, hrănesc bacteriile bune din intestin, microbiomul intestinal.

Când mănânci nuci, varietatea este cea mai bună. Fiecare tip oferă un set unic de nutrienți. Aceste alimente sunt bogate în fibre și conțin puține grăsimi saturate.

Specialiștii recomandă integrarea nucilor într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Dacă sunt consumate cu moderație, acestea pot oferi o mulțime de beneficii sistemului digestiv și nu numai.

Reclamă

Descoperă mai jos care sunt principalele tipuri de nuci care te pot ajuta să-ți păstrezi sănătatea intestinelor tale.

Migdale

Migdalele au puțini carbohidrați și calorii. Migdalele conțin 3,5 grame de fibre și 164 de calorii. Aceste au un conținut ridicat de calciu, care aduce beneficii sistemului osos.

Reclamă

Totodată, migdalele sunt bogate în vitamina E, care ajută la reducerea inflamației din organism. De asemenea, sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase.

Nuci

Nucile sunt considerate un superaliment deoarece au un conținut ridicat de antioxidanți. Nucile conțin grăsimi sănătoase care ajută la scăderea colesterolului, prevenirea bolilor de inimă și combaterea inflamației. Nucile aduc, de asemenea, o mulțime de beneficii creierului, scrie Parade.

Fistic

O cană de fistic conține 3 grame de fibre și 159 de calorii. Conținutul lor ridicat de fibre îmbunătățește sănătatea intestinală.

Fisticul conține grăsimi sănătate petru inimă, care pot scădea colesterolul din organism. Fisticul conține, de asemenea, vitamina E, polifenoli și carotenoizi luteină și zeaxantină.

Ce nuci ar trebui să consumi zilnic

Nucile sunt, în general, bogate în calorii și grăsimi sănătoase. În ciuda beneficiilor pe care le au pentru sănătate, acestea nu ar trebui consumate în exces.

O cană cu un amestec de nuci de două ori pe zi este suficientă. Consumul prea multor nuci ar putea adăuga grăsimi suplimentare dietei tale și ar pueta duce la creșterea în greutate.Pentru a obține cele mai multe beneficii, nucile ar trebui integrate cu atenție într-o dietă echilibrată.

Alături de acestea ar trebui adăugate și multe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătate. Specialiștii recomandă să servești nuci în locuri chipsurilor sau a altor gustări nesănătoase.

Nucile pot adăuga, de asemenea, o textură crocantă unei farfurii și pot fi un topping pentru terciul de ovăz și nu numai.

Specialiștii de la Healthline spun că unele persoane pot dezvolta în timp o alergie la nuci. Dacă observi crampe abdominale, greață, vărsături, diaree, congestie nazală, dificultăți la înghițire sau dificultăți de respirație, acestea ar putea fi semne ale unei alergii la nuci și ar trebui să consulți un alergolog.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie elf, într-o pădure mistică
Horoscop
Nativii care își pot schimbă propriile vieți pe 5 octombrie 2024. Zodiile care vor străluci sub lumina reflectoarelor
Trei semne zodiacale își găsesc puterea în interior de a-și schimba propria viață în bine. Ei pot experimenta începuturile unei schimbări mari și de impact din interior. Ei sunt nativii care își pot schimbă...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
fată bucuroasă și cu zâmbetul pe buze care sare pe un fundal roz
Horoscop
4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024. Trec peste orice greutate
Semnele arătate de astre vin spre acești nativi mai repede decât se așteptau. 4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024 trec peste orice greutate. Experții spun că majoritatea aspectelor importante...
5
Sticlă cu lichior de pere și pere proaspete
Rețete
Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate
Dacă adori perele de toamnă, nu ezita să le conservi aroma și pentru mai târziu, transformându-le în gem dulceață, compot sau diferite băuturi. Descoperă o rețetă simplă și ușoară de lichior de pere. Este...
PARTENERI
×