Procesul de înmuierea a nucilor înainte de consum este o practică pe care specialiștii o recomandă, datorită beneficiilor pe care acest proces le oferă. Află care sunt beneficiile înmuierii nucilor înainte de consum, conform recomandărilor făcute de nutriționiști.
De ce este important să pui nucile la înmuiat înainte să le consumi
Procesul de înmuiere a nucilor oferă mai multe beneficii pentru sănătatea ta și este extrem de rapid. În primul rând, printre beneficiile înmuierii nucilor se află îmbunătățirea digestibilității.
Astfel este eliminată amărăciunea nucilor, iar nutrienții sunt absorbiți ușor. Te vei putea bucura de toate proprietățile nutriționale ale nucilor, pentru sănătatea organismului, părului și a pielii.
Procesul de digestie este îmbunătățit
Unul dintre principalele motive pentru care este recomandat să pui nucile la înmuiat este pentru a le îmbunătăți digestibilitatea.
Nucile conțin inhibitori enzimatici și acid fitic, ceea ce le poate face dificil de digerat. Acidul fitic se leagă de minerale precum calciul, magneziul și zincul și inhibă absorbția acestora în organism.
S-a dovedit că dacă înmoi nucile în apă timp de câteva ore sau peste noapte, nivelul inhibitorilor enzimatici și al acidului fitic va fi redus, fiind astfel mai ușor de digerat.
Vei resimți mai puțin disconfort gastro-intestinal, cum ar fi balonarea, după ce consumi nuci înmuiate, în comparație cu consumul de nuci crude sau neîmbibate, conform recomandărilor nutriționiștilor, citați de Times of India.