Reclamă

De ce este important să pui nucile la înmuiat înainte să le consumi: ce beneficii oferă acest proces

Nucile sunt o opțiune de gustare rapidă și sănătoasă. Le ai rapid la îndemână, iar consumul lor are multe beneficii pentru sănătatea ta. Descoperă de ce este important să pui nucile la înmuiat înainte să le consumi.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 24 mai 2024, 7:34

Procesul de înmuierea a nucilor înainte de consum este o practică pe care specialiștii o recomandă, datorită beneficiilor pe care acest proces le oferă. Află care sunt beneficiile înmuierii nucilor înainte de consum, conform recomandărilor făcute de nutriționiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este important să pui nucile la înmuiat înainte să le consumi

Procesul de înmuiere a nucilor oferă mai multe beneficii pentru sănătatea ta și este extrem de rapid. În primul rând, printre beneficiile înmuierii nucilor se află îmbunătățirea digestibilității.

Astfel este eliminată amărăciunea nucilor, iar nutrienții sunt absorbiți ușor. Te vei putea bucura de toate proprietățile nutriționale ale nucilor, pentru sănătatea organismului, părului și a pielii.

Procesul de digestie este îmbunătățit

Unul dintre principalele motive pentru care este recomandat să pui nucile la înmuiat este pentru a le îmbunătăți digestibilitatea.

Reclamă

Nucile conțin inhibitori enzimatici și acid fitic, ceea ce le poate face dificil de digerat. Acidul fitic se leagă de minerale precum calciul, magneziul și zincul și inhibă absorbția acestora în organism.

S-a dovedit că dacă înmoi nucile în apă timp de câteva ore sau peste noapte, nivelul inhibitorilor enzimatici și al acidului fitic va fi redus, fiind astfel mai ușor de digerat.

Vei resimți mai puțin disconfort gastro-intestinal, cum ar fi balonarea, după ce consumi nuci înmuiate, în comparație cu consumul de nuci crude sau neîmbibate, conform recomandărilor nutriționiștilor, citați de Times of India.

Reclamă

Reducerea amărăciunii nucilor

Nucile conțin compuși naturali, inclusiv taninuri, care contribuie la gustul lor amar. Printre beneficiile îmnuierii nucilor în apă se află și reducerea amărăciunii, deoarece sunt eliminați o parte dintre acești compuși.

Te vei bucura de o aromă mai blândă a nucilor, iar gustul lor va fi mai plăcut în comparație cu nucile crude. Acest lucru poate fi deosebit de benefic, mai ales dacă ești sensibilă la aromele amare sau nu îți place gustul nucilor crude.

Absorbția îmbunătățită a nutrienților

Înmuierea nucilor poate îmbunătăți, de asemenea, absorbția nutrienților prezenți în nuci. Prin reducerea nivelului de acid fitic, înmuierea poate ajuta la eliberarea mineralelor legate.

Nucile devin astfel mai biodisponibile pentru absorbția în tractul digestiv. Acest lucru poate fi deosebit de benefic dacă te confrunți cu deficiențe nutritive sau dacă urmezi o dietă pe bază de plante.

Deoarece nucile sunt o sursă bună de minerale esențiale, cum ar fi fierul, calciul și zincul.

Îndepărtarea contaminanților

Un alt beneficiu potențial al înmuierii nucilor este îndepărtarea mucegaiului și a bacteriilor, care pot fi prezenți pe suprafața nucilor.

Înmuierea nucilor în apă cu adaos de sare sau oțet ajută la dezinfectarea și curățarea nucilor. Astfel vei reduce riscul de îmbolnăvire alimentară.

Acest lucru poate fi deosebit de important în cazul în care nucile nu sunt depozitate corespunzător.

Cu toate acestea, este esențial să folosești apă curată, filtrată. Aruncă nucile care par mucegăite sau stricate înainte de înmuiere, menționează Healthline.com.

Este important să aplici acest principiu simplu și benefic pentru sănătatea ta înainte de a consuma nucile. Dar este de reținut faptul că impactul înmuierii asupra absorbției nutrienților poate varia în funcție de factori individuali, cum ar fi sănătatea intestinală și dieta ta zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×