Reclamă

Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului

Consumul unui mic dejun bogat în proteine te poate ajuta să îți construiești un fizic sănătos. Este cea mai importantă masă a zilei și te ajută să îți îmbunătățești calitatea dietei zilnice. Dacă te întrebi care este secretul pentru a dezvolta masa musculară, ți-am pregătit o serie de recomandări din partea specialiștilor.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 20 mai 2024, 8:47
O femeie care și-a lucrat intens mușchii în sala de sport
Dacă îți începi ziua cu un mic dejun bazat pe proteine vei avea mai puțină poftă de dulce și carbohidrați pe parcursul zilei / Shutterstock

Cheia stă în alegerea unui mic dejun consistent și hrănitor, plin de nutrienți. Astfel vei avea energie să faci față provocărilor fiecărei zile. Cu disciplină și o rutină bine organizată, te vei bucura de un fizic tonifiat și un organism sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretul pentru a dezvolta masa musculară

Dacă îți începi ziua cu un mic dejun bazat pe proteine vei avea mai puțină poftă de dulce și carbohidrați pe parcursul zilei. Acesta este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Proteina este esențială pentru menținerea energiei și a sațietății. Astfel, vei putea face față și antrenamentelor solicitante din sala de forță.

Beneficiile menținerii masei musculare depășesc cu mult aspectul estetic. Masa musculară este esențială pentru a îți ajuta organismul să funcționeze eficient. „Pe scurt, metabolismul este cantitatea de energie- adică de calorii- pe care corpul tău o arde pentru a menține funcțiile vitale”, explică antrenorul de fitness Sascha Barboza, pentru Vogue.

Consumă proteine la micul dejun

Organismul tău folosește mai multă energie pentru a digera și asimila proteinele decât carbohidrații sau grăsimile. Proteina este un macronutrient care ajută la păstrarea masei musculare, ceea ce este important dacă vrei să menții o rată metabolică eficientă.

Reclamă

Un mic dejun bogat în proteine modifică în mod benefic semnalele fiziologice cheie orientate spre energie și non-fiziologice orientate spre recompensă ale organismului. Acestea controlează reglarea aportului alimentar și au ca rezultat consumul redus de gustări bogate în grăsimi, potrivit specialiștilor în nutriție. Este o strategie adecvată care te ajută la îmbunătățirea senzației de sațietate și care reduce nevoia de recompensă alimentară.

Idei de mic dejun bogat în proteine

Hidratarea, somnul suficient și exercițiile fizice regulate sunt instrumente importante, care te ajută în menținerea unui metabolism sănătos. Secretul pentru a dezvolta masa musculară constă într-o dietă zilnică echilibrată, bazată pe alimente bogate în proteine și nutrienți.

Reclamă

Proteinele, fie că provin din carne, păsări de curte, ouă, lactate sau plante sunt esențiale pentru repararea țesuturilor, îmbătrânirea sănătoasă, echilibrul hormonal și regenerarea musculară. În plus, proteinele te pot ajuta la echilibrarea glicemiei.

Ai multe alternative simple, pentru a consuma aportul necesar de proteine la micul dejun. Poți alege o omletă cu ciuperci, roșii uscate și ierburi proaspete. Un ou conține aproximativ 6 g de proteine, iar pentru un boost și mai mare de proteină, poți mânca o felie de pâine cu semințe, și adaugi astfel încă 3 g de proteine pe felie.

De asemenea, un smoothie proteic este o alternativă simplă și accesibilă pentru micul dejun. Poți alege combinația preferată de legume sau fructe proaspete, la care adaugi o cupă de pudră proteică. Este o modalitate convenabilă să îți crești aportul de proteine la începutul zilei.

Optează pentru o rutină alimentară echilibrată, pe care să o poți urma. Dacă introduci 25-30 de grame de proteină la fiecare masă, îți vei crește masa musculară și te vei bucura de un organism hrănit corespunzător, fără să mai ai parte pe timpul zilei de senzația de foame.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×