Cottage Cheese
Această gustare pe care și bunica ta o consuma a devenit fără doar și poate preferata nutriționiștilor. Hrănitoare, plină de vitamine și extrem de sățioase, îți oferă un mic-dejun extrem de echilibrat. Conține calciu, vitamina B12 și alți nutrienți.
Este la fel de versatilă ca și iaurtul, poți să o amesteci cu fructe de pădure sau banane sau o poți adăuga pe pâine.
Iaurt Grecesc
Mult mai cremos decât alte variante, iaurtul grecesc îți oferă senzația de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp. O cană are aproximativ 24 de grame de proteine. Este o sursă excelentă de calciu și alți nutrienți. Are probiotice, așa că ajută la sănătatea pe termen lung a intestinelor.
Există nenumărate opțiuni în funcție de arome. Poți amesteca iaurt grecesc cu nuci sau granola, astfel că micul-dejun este în acest moment un adevărat festin.
Pâine cu cereale integrale
Dacă preferi să consumi pâine la micul-dejun, alege o variantă cu multicereale. Aceasta conține antioxidanți care protejează țesuturile de inflamații. În plus, conțin calciu, potasiu, magneziu și zinc, toate extrem de importante pentru un sistem imunitar puternic.
Vitaminele B din aceste cereale îți ajută corpul să transforme alimentele în energie. Poți alege dintr-o varietate de astfel de pâini, însă ai grijă atunci când citești ingredientele.
Shake proteic
Unele persoane preferă să-și „bea” micul-dejun, iar specialiștii sunt de acord. În acest fel, legumele pot fi consumate mult mai ușor, recomandă cei de la Healthline.com. Spanacul, nucile, fructele, toate pot fi adăugate într-un astfel de shake pentru o masă sățioasă. Evită adăugarea de îndulcitori.
Banane
Acest fruct este ideal pentru micul-dejun. Consum de sine stătător sau într-un smotthie, are folați și vitamina B6. Ajută la producerea serotoninei și îmbunătățește starea de spirit și reduce anxietatea. Este indicat să fie consumat înainte de ora 9 a.m. Dacă practici sport dimineața, potasiul și magneziul din banană te ajută să-ți revii mult mai repede.
Ouă
Nu putem vorbi despre micul-dejun fără să menționăm oul. Conține vitamina A, vitamina D și B12. Nu este scump și oferă nutrienții esențiali. Două ouă mari conțin mai mult de 50% din necesarul de colină pe care trebuie să-l consumi zilnic.
Un singur ou conține 8 grame de proteine. Pentru un mic-dejun extrem de sățios, consumă oul cu pâine din multicereale, dar și o felie de roșie sau spanac ori broccoli.
Fructe de pădure
Studiile recente au arătat că fructele de pădure au beneficii nenumărate asupra corpului. Ajută sistemul imunitar și sistemul gastrointestinal. Un pahar de fructe de pădure conține aproximativ 3 grame de fibre și necesarul zilnic de vitamina C. Cu cât consumi mai multe fructe de pădure, cu atât vasele tale de sânge vor fi mai protejate împotriva formării cheagurilor. De asemenea, circulația se va îmbunătăți.
Ovăz
Un aliment extrem de benefic pentru micul-dejun din mai multe motive. Ovăzul are fibre, proteine din plante, Vitamine B și minerale precum fierul, calciul și magneziu. Consumul de ovăz reduce problemele cardiace mulțumită unui tip de fibre numite beta-glucan. Cercetările au arătat că astfel, nivelul de colesterol este îmbunătățit.
Avocado
Un mic-dejun ideal conține și fructul de avocado. Poți întinde pasta de avocado pe pâinea cu multicereale și să adaugi puțină sare sau câteva picături dintr-un lime, arată cei de la Goodhousekeeping.com. Este fără doar și poate o alegere extrem de sănătoasă. Avocado conține grăsimi sănătoase, apă și fibre. Grăsimile nesaturate din fructul de avocado sunt legate de reducerea problemelor cardiace.
Alături de o pâine prăjită vei avea de asemenea aportul necesar de vitamine B și minerale. Avocado nu reprezintă totuși o masă în sine. Odată ce adaugi ou sau fasole ori semințe de dovleac, lucrurile se schimbă.