Reclamă

Mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate, recomandat de dieteticieni

Multe opțiuni tradiționale de mic dejun, cum ar fi pâinea prăjită, covrigii și cerealele, nu au un conținut mare de proteine, așa că nutriționiștii recomandă să le faci uitate. Din păcate, oamenii tind să consume multe proteine la la cină. În cazul în care vrei să slăbești, e important însă să îți reconfigurezi dieta. Ai mai jos recomandări de mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 ianuarie 2024, 8:57

Să consumi un mic dejun echilibrat, cu cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați și grăsimi, oferă organismului energie esențială pentru întreaga zi și dă tonul pentru alegeri alimentare mai sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate

Julie Pace, un nutriționist celebru și proprietarul Core Nutrition Health & Wellness din Petal, Mississippi a dat mai multe detalii despre cantitatea ideală de proteine și cum le poți consuma ca să scazi în greutate.

Pentru pierderea în greutate, e important să consumi un mic dejun care oferă cel puțin 15 grame de proteine. Este suficient pentru a te ajuta să ai un avans pentru ziua respectivă și ai un nivel ridicat de energie.

Când mănânci mai puține calorii pentru pierderea în greutate, este important să fii organizată cu ceea ce incluzi în farfurie. A face loc pentru mai multe proteine, te poate ajuta să-ți îndeplinești obiectivele de slăbire. Pe lângă proteine, există și alți nutrienți pe care e bine să-i consumi.

Consumă proteine slabe

Reclamă

Ouăle sunt probabil cel mai important lucru atunci când te gândești să adaugi mai multe proteine la micul dejun. Nu uita însă de alimentele proteice pe bază de plante. Fasolea, leguminoasele, cerealele integrale, nucile și semințele pot conține și ele multe proteine, oferind și alți nutrienți, cum ar fi fibre și antioxidanți.

Proteinele promovează pierderea în greutate prin îmbunătățirea factorului de sațietate. Există cercetări, cum ar fi un articol din 2020 din Journal of Nutrition, care susțin beneficiile distribuirii aportului de proteine pe parcursul zilei pentru a optimiza creșterea musculară.

Pe lângă faptul că te vei simți mai plină, consumul de proteine ​​la începutul zilei te va ajuta să faci alegeri nutritive la prânz. De asemenea, poate preveni poftele de la masa de seară.

Reclamă

Concetrează-te pe fibre

Combinarea fibrelor cu proteinele la micul dejun va dubla factorul de sațietate. Fibrele încetinesc digestia, astfel încât stomacul să nu ceară din nou mâncare la o oră după masă. De asemenea, fibrele pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, unele tipuri de fibre hrănesc bacteriile bune din intestin. Ele promovează un microbiom sănătos și divers, care poate sprijini pierderea în greutate.

Ai grijă cu cantitatea de zahăr adăugat

Este ceva deja obișnuit să consumi mai degrabă zahăr decât proteine dimineața. Opțiunile de mic dejun dulci, cum ar fi brioșele, gogoșile și alte produse de patiserie sunt atât de populare și mereu la îndemână. De fapt, articolele de panificație precum brioșele și produsele de patiserie sunt două dintre principalele surse de zahăr adăugat. Cu toate acestea, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, consumul în exces de zahăr a fost legat de creșterea în greutate și de obezitate.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca majoritatea oamenilor să își propună să consume cel mult 6 lingurițe (aproximativ 25 de grame) de zahăr pe zi pentru femei și 9 lingurițe pe zi (sau aproximativ 37 de grame) pentru bărbați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×