Reclamă

Mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate, recomandat de dieteticieni

Multe opțiuni tradiționale de mic dejun, cum ar fi pâinea prăjită, covrigii și cerealele, nu au un conținut mare de proteine, așa că nutriționiștii recomandă să le faci uitate. Din păcate, oamenii tind să consume multe proteine la la cină. În cazul în care vrei să slăbești, e important însă să îți reconfigurezi dieta. Ai mai jos recomandări de mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 ianuarie 2024, 8:57
Mai multe ouă fierte tăiate într-un castron
Să consumi un mic dejun echilibrat, cu cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați și grăsimi, oferă organismului energie esențială / Shutterstock

Să consumi un mic dejun echilibrat, cu cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați și grăsimi, oferă organismului energie esențială pentru întreaga zi și dă tonul pentru alegeri alimentare mai sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mic dejun bogat în proteine pentru pierderea în greutate

Julie Pace, un nutriționist celebru și proprietarul Core Nutrition Health & Wellness din Petal, Mississippi a dat mai multe detalii despre cantitatea ideală de proteine și cum le poți consuma ca să scazi în greutate.

Pentru pierderea în greutate, e important să consumi un mic dejun care oferă cel puțin 15 grame de proteine. Este suficient pentru a te ajuta să ai un avans pentru ziua respectivă și ai un nivel ridicat de energie.

Când mănânci mai puține calorii pentru pierderea în greutate, este important să fii organizată cu ceea ce incluzi în farfurie. A face loc pentru mai multe proteine, te poate ajuta să-ți îndeplinești obiectivele de slăbire. Pe lângă proteine, există și alți nutrienți pe care e bine să-i consumi.

Consumă proteine slabe

Reclamă

Ouăle sunt probabil cel mai important lucru atunci când te gândești să adaugi mai multe proteine la micul dejun. Nu uita însă de alimentele proteice pe bază de plante. Fasolea, leguminoasele, cerealele integrale, nucile și semințele pot conține și ele multe proteine, oferind și alți nutrienți, cum ar fi fibre și antioxidanți.

Proteinele promovează pierderea în greutate prin îmbunătățirea factorului de sațietate. Există cercetări, cum ar fi un articol din 2020 din Journal of Nutrition, care susțin beneficiile distribuirii aportului de proteine pe parcursul zilei pentru a optimiza creșterea musculară.

Pe lângă faptul că te vei simți mai plină, consumul de proteine ​​la începutul zilei te va ajuta să faci alegeri nutritive la prânz. De asemenea, poate preveni poftele de la masa de seară.

Reclamă

Concetrează-te pe fibre

Combinarea fibrelor cu proteinele la micul dejun va dubla factorul de sațietate. Fibrele încetinesc digestia, astfel încât stomacul să nu ceară din nou mâncare la o oră după masă. De asemenea, fibrele pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, unele tipuri de fibre hrănesc bacteriile bune din intestin. Ele promovează un microbiom sănătos și divers, care poate sprijini pierderea în greutate.

Ai grijă cu cantitatea de zahăr adăugat

Este ceva deja obișnuit să consumi mai degrabă zahăr decât proteine dimineața. Opțiunile de mic dejun dulci, cum ar fi brioșele, gogoșile și alte produse de patiserie sunt atât de populare și mereu la îndemână. De fapt, articolele de panificație precum brioșele și produsele de patiserie sunt două dintre principalele surse de zahăr adăugat. Cu toate acestea, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, consumul în exces de zahăr a fost legat de creșterea în greutate și de obezitate.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca majoritatea oamenilor să își propună să consume cel mult 6 lingurițe (aproximativ 25 de grame) de zahăr pe zi pentru femei și 9 lingurițe pe zi (sau aproximativ 37 de grame) pentru bărbați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×