Vestea bună este că ouăle fierte tari sunt ușor de făcut. Trebuie să fii atentă la câteva mici detalii pentru a avea cel mai bun rezultat. Totodată, timpul de fierbere și modul în care alegi să fierbi ouăle va determina și cât de greu sau de ușor îți va fi să decojești coaja de pe ele.
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari
Este ușor să gătești ouă fierte tari, dar asta nu înseamnă că procesul pe care îl folosești nu contează. Bucătarii au făcut o mulțime de erori până au ajuns la cea mai bună variantă. Gălbenușurile trebuie să rămână galbene și să nu formeze un inel verde în jurul lor.
Ouăle sunt bogate în proteine și merită incluse în dieta ta zilnică. În plus, acestea sunt nelipsite de pe masa de Paște.
Pentru început trebuie să alegi o oală suficient de încăpătoare și să pui ouăle atent în ea. Ai grijă ca ouăle să fie scoase de la frigider și să fie lăsate să ajungă la temperatura camerei.
Nu-ți dorești să pui ouăle reci direct în oala ta cu apă. După ce ai pus ouăle în oală adaugă apă cât să le acoperi cu un centimetru deasupra.
Pronește aragazul și așteaptă ca apa să ajungă la punctul de fierbere. Dacă vrei să le decojești mai ușor, poți adăuga puțină sare sau puțin oțet alb în apa în care fierb. De îndată ce apa fierbe, stinge focul și acoperă oala cu un capac.
Lasă ouăle în apa fierbinte timp de 10 – 15 minute, în funcție de cât de tari vrei să fie ouăle. Ouăle care au stat 10 minute vor avea gălbenușurile cremoase, în timp ce ouăle care au stat 15 minute vor avea gălbenușurile mai palide și cu o textură puțin mai tare.
După ce ouăle tale s-au fiert este recomandat să le treci printr-un jet de apă rece sau să le pui pe rând într-un bol cu gheață. În felul acesta te vei asigura că ai oprit procesul de gătire.