Reclamă

Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc

Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie îți vin în ajutor cu câteva sfaturi simple și utile. Vei avea pe masă cele mai bune ouă fierte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 aprilie 2024, 4:45

Vestea bună este că ouăle fierte tari sunt ușor de făcut. Trebuie să fii atentă la câteva mici detalii pentru a avea cel mai bun rezultat. Totodată, timpul de fierbere și modul în care alegi să fierbi ouăle va determina și cât de greu sau de ușor îți va fi să decojești coaja de pe ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari

Este ușor să gătești ouă fierte tari, dar asta nu înseamnă că procesul pe care îl folosești nu contează. Bucătarii au făcut o mulțime de erori până au ajuns la cea mai bună variantă. Gălbenușurile trebuie să rămână galbene și să nu formeze un inel verde în jurul lor.

Ouăle sunt bogate în proteine și merită incluse în dieta ta zilnică. În plus, acestea sunt nelipsite de pe masa de Paște.

Pentru început trebuie să alegi o oală suficient de încăpătoare și să pui ouăle atent în ea. Ai grijă ca ouăle să fie scoase de la frigider și să fie lăsate să ajungă la temperatura camerei.

Nu-ți dorești să pui ouăle reci direct în oala ta cu apă. După ce ai pus ouăle în oală adaugă apă cât să le acoperi cu un centimetru deasupra.

Reclamă

Pronește aragazul și așteaptă ca apa să ajungă la punctul de fierbere. Dacă vrei să le decojești mai ușor, poți adăuga puțină sare sau puțin oțet alb în apa în care fierb. De îndată ce apa fierbe, stinge focul și acoperă oala cu un capac.

Lasă ouăle în apa fierbinte timp de 10 – 15 minute, în funcție de cât de tari vrei să fie ouăle. Ouăle care au stat 10 minute vor avea gălbenușurile cremoase, în timp ce ouăle care au stat 15 minute vor avea gălbenușurile mai palide și cu o textură puțin mai tare.

După ce ouăle tale s-au fiert este recomandat să le treci printr-un jet de apă rece sau să le pui pe rând într-un bol cu gheață. În felul acesta te vei asigura că ai oprit procesul de gătire.

Reclamă

Lasă ouăle în baia de gheață timp de 14 minute înainte de a le curăța. Acest proces este esențial pentru a opri procesul de gătire, dar și pentru a face decojirea ouălor mult mai ușoară, spun cei de la EatHis.com.

Sfaturi pentru a avea ouăle perfecte pentru masa de Paște

Specialiștii în bucătărie îți oferă și câteva sfaturi de păstrare și depozitare ale ouălor pentru masa de Paște. Pentru început poți să cumperi ouă proaspete și să aștepți o zi sau două înainte să le gătești.

Ouăle proaspete de fermă sunt mai greu de curățat decât cele care au stat câteva zile înainte să fie fierte. Ouăle ar trebui cumpărate în avans și gătite apoi după ce au stat măcar o zi sau două în frigider, spun cei de la Loveandlemons.com.

Specialiștii recomandă să păstrezi ouăle cu susul în jos. Păstrează ouăle crude cu susul în jos pentru a face gălbenușul să ajungă mai ușor în centrul oului. Nu sări peste baia de gheață.

Aceasta joacă un rol esențial în decojirea rapidă și fără probleme. Curăță ouăle cu grijă și fii atentă să nu rămână bucățele mici de coajă pe albușul oului. Îți vei dori să cureți ouăle, iar albușurile să rămână intacte.

Ouăle fierte tari decojite sau nedecojite pot fi păstrate la frigider până la 5 zile. Acestea pot fi servite ca o gustare bogată în proteine sau pot fi incluse în diferite rețete de salate de primăvară. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×