Reclamă

Alimente care conțin proteine slabe. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta zilnică

Nutriționiștii recomandă să incluzi în dieta ta consumul de alimente care conțin proteine slabe. Sigur și tu ai auzit de „proteinele slabe” și te-ai întrebat care sunt, unde se găsesc și cum anume pot fi incluse în preparatele tale preferate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 aprilie 2024, 6:49

Multe persoane consideră că proteinele slabe se găsesc doar în carnea de pui sau în sursele de carne care sunt sărace în grăsimi, însă acest lucru nu este complet adevărat. Există o mulțime de surse de proteine slabe pe care le poți consuma cu încredere pentru o dietă sănătoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care conțin proteine slabe

Atunci când spunem „proteine slabe” ne referim la sursele sănătoase de proteine. Sursele de proteine slabe sunt sărace în grăsimi saturate.

Grăsimile saturate ar trebui evitate deoarece cresc nivelul colesterolului rău din sânge și pot duce la inflamația cronică din organism.

Este unul dintre motivele pentru care se recomandă consumul cu moderație de carne roșie sau alte surse de proteine care ar putea conține grăsimi în exces.

Mai jos găsești o listă cu aliment care conțin protine slabe și pe care ar trebui să le incluzi în dieta zilnică.

Reclamă

Nucile și leguminoasele

Leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine slabe. Acestea conțin, de asemenea, o cantitate importantă de fibre și grăsimi sănătoase, menționează Healthline.com.

Nutriționiștii spun că o cană de fasole gătită poate conține până la 6 grame de proteine. Boabele de soia sunt, de asemenea, o sursă  versatil de proteine slabe. Persoanele care sunt vegane sau vegetariene pot integra cu încredere aceste surse de proteine în dieta lor zilnică.

Reclamă

Peștele

Nu este nicio surpriză că peștele se numără pe lista de alimente bogate în proteine slabe. Mai mult, peștele este bogat în grăsimi sănătoase și în acizi grași omega-3. Consumul de acizi grași omega-3 a fost asociat cu o îmbunătățire semnificativă a sănătății inimii.

Somonul este unul dintre peștii recomandați de nutriționiștii din întreaga lume. Peștele conține, în general, între 17 și 24 de grame de proteine per porție.

Carnea de pasăre

Carnea de pasăre mai este cunoscută și sub denumirea de „carne albă”. Carnea de pasăre este o sursă excelentă de proteine slabe. Pentru a te bucura de beneficiile acestui tip de carne este important să îndepărtezi pielea atunci când alegi să o gătești.

Pielea conține o cantitate destul de mare de grăsimi pe care ar trebui să le eviți.

Pieptul de pui poate conține chiar și 31 de grame de proteine per porție. Este recomandată, de asemenea, carnea de curcan ca o sursă importantă de proteină slabă.

Iaurtul și ouăle

Iaurtul sărac în grăsimi este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine slabe. Ouăle nu lipsesc nici ele de pe lista de alimente care conțin proteine slabe.

Acestea sunt bogate în nutrienți și reprezintă o sursă esențială de proteine. Un singur ou poate conține chiar și 7 grame de proteine, spun specialiștii de la EatingWell.

Carnea de vită și de porc

Carnea roșie poate să se transforme într-o sursă excelentă de „proteină slabă” dacă este îndepărtată grăsimea care se află în exces pe aceasta.

Carnea de vită și de porc poate fi bogată în grăsimi, însă grăsimile se pot îndepărta cu puțină răbdare. O porție de mușchi poate conține chiar și 30 de grame de proteine.

Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă ca acest tip de carne să fie consumat cu moderație și să nu se facă exces. Carnea roșie poate avea nenumărate beneficii pentru sănătate dacă este inclusă cu moderație în alimentație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×