Reclamă

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat

Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat nu se poate obține prin magie și nici peste noapte. Este nevoie de efort și timp pentru a atinge un astfel de obiectiv. Află ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 17 aprilie 2024, 7:52

Motivul principal pentru care este imposibil să obții imediat un abdomen plat este că există mulți factori care pot duce la balonare sau la creșterea nivelului de grăsime abdominală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă

Femeile aflate la menopauza au o problema mai mare cu balonarea, la fel ca și femeile care au născut recent, mai ales cele care au avut nevoie de o operatie cezariană.

Abdomenul plat nu are efecte numai estetice. Din păcate, grăsimea abdominală poate duce la afecțiuni de sănătate, mai ales atunci când ajunge să afecteze organele interne. Este de la sine înțeles că alimentația este un factor determinant în imaginea de ansamblu.

Există o listă cu alimente specifice care par să ajute la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, la reducerea grăsimii de pe burtă și la reducerea senzației de balonare.

Ouă

Reclamă

Ouăle sunt un aliment foarte hrănitor care poate fi consumat în orice moment al zilei și în diferite moduri. Au un conținut relativ scăzut de calorii și oferă organismului proteine de calitate.

Consumul de ouă cu frecvență moderată poate contribui la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, precum și la pierderea în greutate.

S-a demonstrat că consumul de ouă la micul dejun, în comparație cu consumul de cereale, menține organismul sătul mai mult timp și duce la un consum mai mic de calorii la următoarea masă.

Reclamă

Iaurt

Iaurtul este un aliment rece și delicios, bogat în proteine, micronutrienți valoroși și probiotice.

Probioticele sunt bacteriile care oferă un efect benefic asupra organismului nostru, protejând împotriva creșterii microorganismelor patogene și susținând sistemul digestiv și funcția gastrointestinală.

Consumul zilnic de alimente bogate în probiotice contribuie la un microbiom intestinal echilibrat, la prevenirea și gestionarea obezității și la reducerea grăsimii abdominale și a circumferinței taliei.

Legume cu frunze verzi

Consumul zilnic de legume este o caracteristică cheie a unei diete care contribuie în mod semnificativ la sănătate și longevitate. Legumele cu frunze verzi (broccoli, spanac, salata verde etc.) sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. În plus, ele conțin un procent foarte mare de apă.

Fibrele joacă un rol important în pierderea în greutate și îmbunătățesc semnificativ aspectul abdomenului.

Pește gras

Peștele gras (somon, ton, hering, macrou) este bogat în acizi grași omega-3 precum și în proteine. În plus, grăsimile omega-3 par să contribuie la reducerea grăsimii abdominale și a circumferinței taliei.

Aceste grăsimi bune sunt cunoscute în primul rând pentru că contribuie la protecția sistemului cardiovascular și la prevenirea sindromului metabolic.

Se recomandă consumul de pește gras de 1-2 ori pe săptămână.

Migdale

Migdalele sunt o gustare preferată de mulți deoarece au un gust plăcut și oferă organismului energie și o multitudine de nutrienți. Conțin fibre, proteine și acizi grași omega 3, ingrediente care pot ajuta la controlul greutății corporale.

Este recomandat să le consumi crude și nesărate, fie ca gustare, fie ca parte a unei mese. Sunt versatile și se pot folosi în salate, mâncare sau chiar prăjituri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×