Reclamă

Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de grăsimea abdominală, dezvăluite de un expert în fitness

Grăsimea abdominală este unul dintre cele mai mari neajunsuri legate de înaintarea în vârstă. Poate afecta chiar și persoane care au o greutate aparent normală. Află de la experții în fitness care sunt cele mai bune trucuri pentru a scăpa rapid de grăsimea abdominală, acest disconfort estetic care pune multe probleme.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 11 aprilie 2024, 1:46

Doctorul în medicină sportivă Mike Diamonds este și antrenor de fitness, având aproape un milion de abonați la canalul său de Youtube.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de grăsimea abdominală

Experții în fitness te pot ajuta să scapi de grăsimea abdominală într-un mod rapid, notează Boxrox. Aceștia îți vin în ajutpr cu câteva sfaturi simple și utile.

Dieta este lucrul cel mai important când vine vorba de pierderea în greutate și eliminarea grăsimii abdominale, atrage atenția Mike Diamonds. Dieta implică un deficit caloric, adică să arzi mai multe calorii decât ingerezi prin alimentație.

În esență va fi nevoie să mânânci în jur de 2 grame de proteină per kilogram. Proteina este esențială pentru construcția musculară și te va ajuta să slăbești mai rapid.

Odată ce urmezi o dietă, fii perseverentă și vei remarca destul de repede o diferență în modul în care arăți. Evită neapărat alimentele care favorizează depunerea grăsimii în zona abdominală.

Reclamă

Antrenamentul de rezistență

Doar dieta nu e suficientă ca să pierzi grăsimea din jurul burții, fiind imposibil să îți dezvolți masa musculară fără un antrenament de calitate.Obiectivul tău nu e să pierzi în greutate, ci să scapi de grăsimea abdominală. În acest sens, va trebui să te ții de dietă, dar și să adaugi rutinei tale sesiuni de rezistență fizică.

În acest punct te întrebi poate ce tip de antrenament ți se potrivește mai bine. Depinde de nivelul tău  curent de pregătire fizică. Din momentul în care începi să mergi la sală, poți crește progresiv nivelul antrenamentelor tale de rezistență.

Reclamă

În acest mod vei crește gradual pregătirea mușchilor, astfel încât ei se dezvoltă și devin mai rezistenți. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să crești mărimea greutăților pe bandă, căci există multe alte metode de creștere progresivă a rezistenței.

Exercițiile cardio

Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de grăsimea abdominală. Exercițiile cardio sunt următoarele pe lista expertului în fitness american. Indiferent dacă practici antrenamente foarte intense, de intensitate moderată sau redusă, obiectivul tău este arderea cât mai multor calorii. Antrenamentul cardio este foarte util în acest sens.

Potrivit experților, cele mai bune rezultate le obții prin antrenamentul de mare intensitate. Însă trebuie precizat că dacă practici și un alt sport sau alt timp de mișcare fizică, ai putea avea nevoie doar de un antrenament de intensitate mică.

Recuperarea

În viziunea lui Diamonds, recuperare înseamnă în primul rând somn. Organismul tău are nevoie să se odihnească între 7-9 ore dacă dorești să ai rezultate optime.

Acordându-le un interval adecvat de refacere, mușchii au ragaz să se dezolte, iar grăsimea va fi eliminată.

Suplimentele

Aportul de suplimente joacă un rol mai mic în această listă gândită special pentru a scăpa de grăsimea din jurul abdomenului.Totuși, este important să reții că poți include suplimente în dieta ta, chiar dacă ești începător. Alege suplimente cu efect dovedit științific, cum sunt pudrele proteice și creatina.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×