Reclamă

Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci

Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți sugerăm câteva exerciții fizice simple și eficiente.

Publicat: 26 ianuarie 2023, 6:04

Pentru a pierde din această grăsime supărătoare, trebuie să iei în considerare că și alimentația joacă un rol extrem de important în procesul de slăbire. Mai exact, cu cât ai mai puțină grăsime corporală, cu atât ești mai sănătoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală

Există două tipuri principale de grăsime în abdomen. Grăsimea subcutanată este tipul care se află chiar sub piele. Această grăsime este depozitată pe tot corpul, inclusiv în zona mediană. Celălalt tip se numește grăsime viscerală și este localizată mai adânc în corp. Mai precis, este vorba de zona organelor din abdomen, scrie Healthline.com.

Poate părea foarte dificil să scapi de grăsimea din zona abdomenului, însă nu imposibil. Este foarte important de menționat că grăsimea viscerală se află în strânsă legătură cu probleme de sănătate serioase. Mai exact, boli hepatice, de inimă sau diabetul. Specialiștii susțin că nu există o activitate specifică pentru a elimina grăsimea de pe burtă. Totuși este posibil, doar prin intermediul antrenamentului de forță.

Setează-ți un scop specific

Primul pas pentru a demara procesul de slăbire este să-ți definești obiectivele pe care vrei să le atingi. Este important ca stilul de viață pe care îl alegi să te ajute să-ți duci la bun sfârșit obiectivele. De aceea, vei avea nevoie de motivație și spirit activ, dornic să facă aceste schimbări.

Reclamă

Aceste obiective clare te vor ajuta să înțelegi mai bine care vor fi pașii următori și ce nevoi ai. În plus, vor fi și simplu de urmat.

Antrenează mai multe grupe de mușchi

Chiar dacă nu pare deloc ușor, treptat vei fi din ce în ce mai determinată să-ți atingi obiectivele. În plus, este vorba despre niște exerciții simple, pe care le poți face și acasă. Atunci când antrenezi mai multe grupe de mușchi în același timp, vei ajuta organismul să ardă mai multe calorii. Așadar, nu trebuie să lipsească din lista cu obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală.

Reclamă

Fie că vrei să faci ridicări cu greutăți, ridicări la piept sau tracțiuni, acestea implică grupe mari de mușchi. Chiar dacă nu antrenezi efectiv abdomenul, exercițiile te vor ajuta să reduci grăsimile acumulate din jurul stomacului. Antrenamentul abdominal este important pentru dezvoltarea mușchilor de bază, chiar dacă nu arde calorii, scrie Healthshots.

Deficit caloric

Reducerea numărului de calorii ingerate este cea mai bună cale pentru a pierde în greutate. Ulterior, pasul al doilea se referă la arderea mai multor calorii decât celor pe care le-ai consumat. Specialiștii susțin că, în mod normal, ar putea să fie nevoie să reduci 20-25% din aportul zilnic de alimente.

Plank (planșă)

Nu subestima niciodată puterea acestui exercițiu fizic. Plank-urile sunt solicitante și au puterea de a crește rezistența musculară. Acest exercițiu eficient, cu greutatea corpului, lucrează mușchii de bază mușchii drepți abdominali (abdominali), transversali (abdominali) și oblici), precum și partea superioară și inferioară a spatelui, umerii și fesele.

Mergi mai mult

Mergi cel puțin 12.000 de pași în fiecare zi. Dacă reușești să acoperi atât te mult, înseamnă că ești o persoană activă. Află mai multe despre cât de important este să ai un stil de viață activ.

Somn de calitate

Ai nevoie de odihnă pentru a te reface, așadar, ai grijă cât și cum dormi. Dacă dormi și te trezești la timp, corpul tău se va reface rapid. Astfel, șansele de a te îngrășa se vor reduce. Așadar, dormi cel puțin 7-8 ore în fiecare zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×