Reclamă

Legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Ele merită un loc în dieta ta

Cu siguranță toți suntem de acord că nu există legumă care să-i facă rău organismului. Valoarea lor nutrițională poate fi modificată însă prin metoda de gătire. În esență însă, legumele sunt alimente bogate în nutrienți care merită un loc în farfuria ta. Ai mai jos o listă cu legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 ianuarie 2024, 7:08

Consumul de legume poate ajuta la scăderea riscului de boală, la îmbunătățirea digestiei, la reglarea zahărului din sânge și la scăderea sănătoasă în greutate. Dincolo de aceste beneficii, unele cercetări arată că există nutrienți găsiți în anumite legume care pot ajuta și la pierderea grăsimii de pe burtă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Cu toate acestea, e important de menționat că nu există un tip de alimente care să te poată scăpa de grăsimea abdominală prin magie. Excesul de grăsime abdominală pot crește din cauza mai multor lucruri. Genetica, vârsta, stilul de viață sedentar, o dietă dezechilibrată sau consumul intens de alcool sunt factorii de care trebuie să ții cont. Din cauza acestor factori, pierderea grăsimii abdominale necesită o altă abordare.

Harvard Health susține că exercițiile fizice, evitarea tutunului, reducerea stresului și o dietă echilibrată, săracă în zaharuri adăugate, te pot ajuta să îți atingi obiectivele de pierdere a grăsimii de pe burtă.

Așadar, cele mai bune legume pentru a pierde grăsimea abdominală, sunt cele care conțin anumiți nutrienți. Ceea ce este cu adevărat important e ca ele să fie incluse într-un stil de viață echilibrat.

Broccoli

Reclamă

Broccoli este una dintre cele mai bogate legume în nutrienți. Această legumă este bogată în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației din organism. Compusul principal este sulforafanul, care funcționează prin scăderea citokinelor și a NF-kB din organism. Aceste substanțe conduc procesul inflamator. Prin reducerea inflamației, organismul este mai capabil să elibereze greutatea și să lucreze eficient și în alte zone ale corpului.

Morcovi

O cercetare de la Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică a inclus morcovii pe lista cu legume utile pentru a elimina grăsimea de pe burtă.

Reclamă

Morcovii sunt bogați într-un tip de compus vegetal numit luteină. Cercetările au arătat că are capacități antioxidante, precum și legături care ajută la reducerea țesutului adipos abdominal. Cercetările au mai susținut cu morcovii ajută la accelerarea metabolismului organismului.

Salată verde

O altă legumă care oferă substanțe nutritive utile legate de pierderea grăsimii abdominale este salata verde. În primul rând, salata verde este bogată în luteină, compusul vegetal despre care am spus mai sus că are un impact asupra scăderii grăsimii de pe burtă. Acest compus face parte dintr-un grup mai mare de compuși numiti carotenoizi. Luteina, licopenul și zeaxantina, toți au proprietăți antioxidante. Pe lângă faptul că sunt antioxidanți, unele cercetări susțin că acești compuși sunt capabili să ajute și la eliminarea grăsimilor.

Ardei gras

Alte legume care sunt bogate în luteină (compusul legat de pierderea grăsimii abdominale) sunt ardeii grași portocalii și galbeni. Aceste legume pot fi adăugate cu încredere într-un pla alimentar potrivit pentru a pierde grăsimea de pe abdomen.

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a constatat că atunci când este asociată cu o dietă săracă în calorii, suplimentarea cu luteină a avut mai multe efecte pozitive asupra participanților. Cei care au suplimentat luteină au observat o scădere a circumferinței taliei, a grăsimii viscerale, a greutății corporale și a grăsimii corporale, precum și a nivelului scăzut de colesterol LDL.

Sfecla

Despre sfeclă nu se vorbește suficient, dar această legumă e plină de nutrienți care te pot ajuta să îți gestionezi dimensiunea taliei.

Această legumă este bogată în fibre. Este cunoscut faptul că consumul de fibre ajută la prevenirea balonării, la scăderea poftei de mâncare și la creșterea senzației de sațietate. Fibrele pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății microbiomului intestinal, lucru care este crucial pentru menținerea sau pierderea în greutate în mod sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×