Reclamă

Legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Ele merită un loc în dieta ta

Cu siguranță toți suntem de acord că nu există legumă care să-i facă rău organismului. Valoarea lor nutrițională poate fi modificată însă prin metoda de gătire. În esență însă, legumele sunt alimente bogate în nutrienți care merită un loc în farfuria ta. Ai mai jos o listă cu legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 ianuarie 2024, 7:08

Consumul de legume poate ajuta la scăderea riscului de boală, la îmbunătățirea digestiei, la reglarea zahărului din sânge și la scăderea sănătoasă în greutate. Dincolo de aceste beneficii, unele cercetări arată că există nutrienți găsiți în anumite legume care pot ajuta și la pierderea grăsimii de pe burtă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Cu toate acestea, e important de menționat că nu există un tip de alimente care să te poată scăpa de grăsimea abdominală prin magie. Excesul de grăsime abdominală pot crește din cauza mai multor lucruri. Genetica, vârsta, stilul de viață sedentar, o dietă dezechilibrată sau consumul intens de alcool sunt factorii de care trebuie să ții cont. Din cauza acestor factori, pierderea grăsimii abdominale necesită o altă abordare.

Harvard Health susține că exercițiile fizice, evitarea tutunului, reducerea stresului și o dietă echilibrată, săracă în zaharuri adăugate, te pot ajuta să îți atingi obiectivele de pierdere a grăsimii de pe burtă.

Așadar, cele mai bune legume pentru a pierde grăsimea abdominală, sunt cele care conțin anumiți nutrienți. Ceea ce este cu adevărat important e ca ele să fie incluse într-un stil de viață echilibrat.

Broccoli

Reclamă

Broccoli este una dintre cele mai bogate legume în nutrienți. Această legumă este bogată în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației din organism. Compusul principal este sulforafanul, care funcționează prin scăderea citokinelor și a NF-kB din organism. Aceste substanțe conduc procesul inflamator. Prin reducerea inflamației, organismul este mai capabil să elibereze greutatea și să lucreze eficient și în alte zone ale corpului.

Morcovi

O cercetare de la Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică a inclus morcovii pe lista cu legume utile pentru a elimina grăsimea de pe burtă.

Reclamă

Morcovii sunt bogați într-un tip de compus vegetal numit luteină. Cercetările au arătat că are capacități antioxidante, precum și legături care ajută la reducerea țesutului adipos abdominal. Cercetările au mai susținut cu morcovii ajută la accelerarea metabolismului organismului.

Salată verde

O altă legumă care oferă substanțe nutritive utile legate de pierderea grăsimii abdominale este salata verde. În primul rând, salata verde este bogată în luteină, compusul vegetal despre care am spus mai sus că are un impact asupra scăderii grăsimii de pe burtă. Acest compus face parte dintr-un grup mai mare de compuși numiti carotenoizi. Luteina, licopenul și zeaxantina, toți au proprietăți antioxidante. Pe lângă faptul că sunt antioxidanți, unele cercetări susțin că acești compuși sunt capabili să ajute și la eliminarea grăsimilor.

Ardei gras

Alte legume care sunt bogate în luteină (compusul legat de pierderea grăsimii abdominale) sunt ardeii grași portocalii și galbeni. Aceste legume pot fi adăugate cu încredere într-un pla alimentar potrivit pentru a pierde grăsimea de pe abdomen.

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a constatat că atunci când este asociată cu o dietă săracă în calorii, suplimentarea cu luteină a avut mai multe efecte pozitive asupra participanților. Cei care au suplimentat luteină au observat o scădere a circumferinței taliei, a grăsimii viscerale, a greutății corporale și a grăsimii corporale, precum și a nivelului scăzut de colesterol LDL.

Sfecla

Despre sfeclă nu se vorbește suficient, dar această legumă e plină de nutrienți care te pot ajuta să îți gestionezi dimensiunea taliei.

Această legumă este bogată în fibre. Este cunoscut faptul că consumul de fibre ajută la prevenirea balonării, la scăderea poftei de mâncare și la creșterea senzației de sațietate. Fibrele pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății microbiomului intestinal, lucru care este crucial pentru menținerea sau pierderea în greutate în mod sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×