Longevitatea este influențată de mulți factori, potrivit dr. Frank B. Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Harvard T.H. Şcoala de Sănătate Publică Chan. El subliniază că dieta joacă un rol important în a influența riscul bolilor cronice, mortalitatea și longevitatea.
Cum să ai o viață mai lungă și mai sănătoasă
Nimeni nu vrea să se confrunte cu boli sau să nu își trăiască viața la capacitate maximă. De aceea, documentarea este cea mai importantă atunci când vine vorba de luarea deciziilor. Iată cum sugerează dr. Hu să mănânci pentru a crește șansele unui stil de viață sănătos.
Mănâncă mai multe alimente integrale
Specialistul menționat mai sus spune că e important să te concentrezi pe alimente integrale și minim procesate, în special pe alimente vegetale. Scopul este să încorporezi mai multe alimente integrale, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale, nuci și leguminoase la fiecare masă.
Hu recomandă cu tărie o dietă asemănătoare cu dieta mediteraneană, diete sănătoase pe bază de plante sau dieta Okinawan.
„S-a demonstrat că aceste modele alimentare reduc riscul de boli cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare, unele tipuri de cancer și, de asemenea, riscul de demență”, mai spune el.
Limitează consumul de alimente procesate și ultraprocesate
Odată ce ai adăugat mai multe alimente întregi în dieta ta, Hu sugerează să reduci alimentele procesate și ultraprocesate.