Reclamă

Care sunt beneficiile pudrelor super verzi. De ce să le incluzi în dieta ta

Pudrele super verzi sunt suplimente naturale care conțin super alimente comprimate. Se obțin din plante verzi deshidratate și pot fi un amestec de legume și fructe verzi. Acestea le păstrează toate beneficiile nutriționale. Conțin o mulțime de micro și macronutrienți din alimente ca: ierburi, alge, alge de mare, probiotice, chlorella și spirulină. Află care sunt beneficiile pudrelor super verzi.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 4 iunie 2023, 6:18

Pudrele super verzi conțin numeroase vitamine, minerale și fitonutrienți benefici. Pentru mulți oameni, din păcate, consumul de legume în fiecare zi nu face parte din dietă. Însă, cu ajutorul unei pudre super verzi își pot asigura necesarul nutrițional zilnic recomandat de specialiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt beneficiile pudrelor super verzi

Chiar dacă decizi să consumi pudre super verzi, acest lucru nu înseamnă că-ți asigură o alimentație sănătoasă. Este important să urmezi o dietă echilibrată pentru a avea un stil de viață sănătos. De aceea, este important să consulți un nutriționist înainte de a începe să folosești pudre super verzi.

Multe pulberi super verzi păstrează toate beneficiile nutriționale. În același timp au o durată lungă de valabilitate.

Susțin longevitatea

Orice conținut bogat în antioxidanți poate ajuta la creșterea longevității. Antioxidanții neutralizează direct radicalii liberi din organism, care pot provoca leziuni celulare.

Reclamă

Radicalii liberi sunt prezenți atunci când alimentele se descompun în timpul digestiei, când te expui la poluare, sau chiar când stai în prezența radiațiilor provenite de la tehnologie sau raze X. De asemenea, antioxidanții pot avea proprietăți anticancerigene.

Îmbunătățesc digestia

Pudrele super verzi pot susține o digestie sănătoasă deoarece dețin un amestec de enzime și probiotice. Enzimele ajută stomacul să descompună alimentele. Probioticele echilibrează flora intestinală.

Reclamă

Verdețurile ajută la absorbția nutrienților. De asemenea, pudrele super verzi pot ajuta la susținerea procesului de detoxifiere, susțin specialiștii de la Enso Superfoods.

Cresc imunitatea

Pudrele super verzi sunt bogate în multe vitamine, cum ar fi vitaminele C, D, K. Toate acestea sunt esențiale pentru sănătatea imunitară deoarece previn apariția virusurilor și a bolilor.

Sunt eficiente în lupta împotriva bolilor cronice precum bolile autoimune. Pot ține sub control inflamația cronică prin furnizarea de nutrienți și minerale esențiale.

Ajută funcția cognitivă și sănătatea ochilor

Antioxidanții din pudrele super verzi pot anula radicalii liberi care, în timp, provoacă demență, Alzheimer și pierderea memoriei. Cresc și nivelul de vitamine și minerale necesare pentru sănătatea generală a creierului. De asemenea, substanțele fitochimice îmbunătățesc claritatea mentală și a memoriei, în special la persoanele în vârstă.

Antioxidanții se regăsesc în legumele precum varza, broccoli, conopida, varza furajeră sau varza de Bruxelles. Poate avea efecte benefice împotriva bolii Alzheimer și a altor boli neorologice și psihiatrice.

În plus, verdețurile găsite în multe amestecuri de pudre super verzi susțin sănătatea ochilor.

Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Dacă ai diabet zaharat sau ești pre-diabetică, pulberile super verzi te pot ajuta să-ți menții un nivel sigur al zahărului din sânge. Au puține calorii și mult magneziu, care poate ajuta organismul să producă și să folosească mai bine insulina.

Cresc nivelul de energie

Pudrele super verzi reprezintă o modalitate naturală de a umple golurile din alimentație și de a-ți maximiza nivelul de energie. Acestea conțin fier. Organismul are nevoie de fier pentru performanța mentală și fizică, deoarece transportă oxigen către mușchi și creier. Lipsa fierului din organism poate duce la dificultăți legate de pierderea în greutate și lipsa de energie.

Echilibrează nivelul de hormoni

Pudrele super verzi pot furniza nutrienții, mineralele și fibrele necesare pentru echilibrarea ficatului. Când ficatul este echilibrat, își poate îndeplini funcția corect și poate ajuta organismul să elimine excesul de hormoni pentru a menține sângele curat.

Totuși, înainte de a începe să consumi pudre super verzi pentru a-ți echilibra nivelul de hormoni, este indicat să consulți un medic pentru a-ți confirma care sunt beneficiile pudrelor super verzi.

Îmbunătățesc sănătatea pielii

Varza furajeră, spanacul si alte legume cu frunze verzi sunt pline de clorofilă, care poate crește producția de colagen. Colagenul poate îmbunătăți elasticitatea pielii, lăsând un aspect mai ferm, cu mai puține riduri și linii fine. Clorofila poate proteja pielea de razele UV dăunătoare și menține tenul cu un aspect mai tânăr.

Ajută la detoxifierea organismului

Pudrele super verzi ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi datorită proprietăților lor antioxidante. Ele pot preveni deteriorarea celulelor și au proprietăți anticancerigene. De asemenea, pot preveni dezvoltarea bolilor de inimă și a cancerului.

Radicalii liberi pot duce la moartea prematură a celulelor și la îmbătrânire. Apar în mod natural pe măsură ce alimentele se descompun în intestine și când te expui la poluare. Radicalii liberi sunt, de asemenea, prezenți în radiațiile de la radiografie.

Încurajează pierderea în greutate

Dacă te mai întrebi care sunt beneficiile pudrelor super verzi, este bine de știut că acestea ajută la accelerarea metabolismului, ceea ce duce la arderea mai multor calorii și la pierderea unui număr mai mare de kilograme. Fibrele și nutrienții adăugați te pot ajuta să ai senzație de sațietate mai mult timp și să-ți reduci pofta de mâncare și gustările în exces.

Îmbunătățesc calitatea somnului

S-ar putea să dormi bine dacă mănânci mai multe pudre super verzi datorită nivelului lor ridicat de magneziu. Magneziul este un mineral care ajută la reglarea producției de melatonină, potrivit publicației Midss.

Melatonina este hormonul care îți relaxează și adoarme corpul. O dietă săracă poate duce la o producție mai mică de melatonină. De asemenea, prin reducerea inflamației și încurajarea producției de serotonină te pot ajuta să-ți reglezi somnul.

Reduc inflamația

Prin combaterea radicalilor liberi, pulberile super verzi pot reduce inflamația și pot preveni dezvoltarea bolilor precum cancerul. De asemenea, sunt pline de antioxidanți și fitonutrienți. Aceștia arată care sunt beneficiile pudrelor super verzi.

Inflamația cronică îți lasă corpul într-o stare de stres permanent. Astfel, poate crește riscul de probleme de sănătate, poate duce la niveluri mai scăzute de energie, calitate redusă a somnului și probleme cu stomacul.

Pudrele super verzi pot încuraja reducerea inflamației și creșterea apărării organismului împotriva bolilor, datorită cantității de vitamina A, vitamina C și seleniu pe care le au în compoziție.

Susțin sănătatea inimii

Datorită cantității mari de fier și nitrați, pudrele super verzi ajută la menținerea nivelurilor sănătoase ale tensiunii arteriale. Prezența vitaminei C poate preveni apariția bolilor de inimă. Proprietățile antioxidante susțin sănătatea inimii. De asemenea, ele reduc riscul de a dezvolta boli de inimă cauzate de obezitate.

Pudrele super verzi, cum ar fi varza si spanacul, conțin o cantitate semnificativă de folați. S-a dovedit că vitamina B conținută de acestea, descompune un aminoacid numit homocisteină, care poate uza pereții arterelor inimii.

Îmbunătățesc starea de spirit

Deoarece 90% din serotonina organismului se produce în tractul gastro-intestinal, o dietă bună îți poate îmbunătăți starea de spirit. Pudrele super verzi reglează producția de hormoni. În plus, seleniul poate să reducă oboseala și să ajute la diminuarea simptomelor de anxietate și depresie.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai puternice alimente care stimulează starea de spirit. Conține L-teanină, un aminoacid care poate reduce stresul și anxietatea. De asemenea, verdețurile cu frunze închise la culoare sunt bogate în acid folic, care poate ajuta la ameliorarea depresiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×