Experții sunt de acord că una dintre cele mai bune modalități de a menține un corp și un creier sănătos este să consumi toți nutrienții de care ai nevoie. Aici intervin superalimentele. Superalimentele sunt doar alimente bogate în nutrienți și cu conținut scăzut de calorii, care sunt benefice pentru sănătatea ta. Din fericire, nu sunt greu de găsit și probabil că le mănânci deja fără să știi.
Super-alimentul pe care e indicat să-l adaugi la orice
Pentru a afla mai multe despre un superaliment pe care atât corpul, cât și creierul îl vor iubi, Paulina Lee, dietetician pentru sănătatea intestinului și fondatoarea Savvy Stummy, Lisa Richards, un nutriționist și creatorul The The Candida Diet și Dana Ellis Hunnes, dietetician și autoarea cărții Recipe For Survival au spus că ar trebui să te gândești să consumi în mod regulat nuci dacă vrei să îți ajuti creierul și corpul să fie sănăoase pe măsură ce îmbătrânești.
Aflați mai multe despre acest superaliment delicios și hrănitor mai jos.
Beneficiile nucilor
Când vine vorba de super-alimente, nucile sunt unele dintre cele mai bune opțiuni. Ele conțin nutrienți importanți de care corpul și creierul au nevoie pentru a se dezvolta. Acest lucru este valabil mai ales pentru nuci. De fapt, consumul regulat de nuci este o modalitate excelentă de a reduce inflamația. Ele ajută la încetinirea îmbătrânirii și de a stimula memoria.
Nucile au o concentrație mare de DHA, un tip de acid gras omega-3. S-a demonstrat că DHA îmbunătățește abilitățile cognitive la adulți și reduce declinul cognitiv legat de vârstă. „Acești acizi grași sunt importanți pentru sănătatea creierului. S-a dovedit că îmbunătățesc funcția cognitivă, reduc inflamația și scad riscul de boli neurodegenerative„, spune Richards.
Nucile sunt și o sursă excelentă de vitamina E și zinc. Aceste vitamine și minerale mențin celulele sănătoase, protejându-le de deteriorarea oxidativă. Nucile sunt foarte recomandate de experții în sănătate precum Lee atunci când vine vorba de reducerea inflamației și de controlul greutății.
„Nucile conțin cantități mari de acizi grași omega-3 și antioxidanți”, spune ea. „Acizii grași omega-3 conțin proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației legate de greutate. Antioxidanții din polifenolii din nuci pot lupta împotriva stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi. Aceștia sunt molecule instabile ce pot provoca deteriorarea celulelor și pot crește riscul de boală”.