Cu toate acestea, dacă din dieta ta lipsesc anumite alimente sau doctorul îți recomandă suport pentru imunitate sau digestie, atunci probioticele sunt alegerea ideală.
Cel mai bun moment pentru a lua probiotice
Înainte de a introduce orice alt supliment în dieta ta zilnică este important să consulți doctorul. Totul pentru a vedea ce fel de probiotic ți se potrivește cu adevărat. La fel ca orice alt răspuns despre trendurile în ceea ce privește suplimentele, niciunul nu este cu exactitate alb sau negru. Primul pas este de a citi ingredientele pentru a vedea impactul pe care probioticul îl are asupra corpului tău.
Unii specialiști recomandă probioticele înainte de culcare. Acest lucru este ideal atunci când dormi, asta pentru că intestinul nu are activitate. Există o șansă mult mai mare ca suplimentul să aibă efectul garantat, arată cei de la Womenshealthmag.com. Nu există un timp specific în care este indicat să iei probiotice. Un mic experiment personal nu strică niciodată. Astfel, poți vedea cu exactitate ce funcționează mai bine pentru tine.
Ca regulă generală, consultă întotdeauna medicul tău. Urmează doza recomandată și instrucțiunile de pe eticheta produsului cu probiotice. Administrarea zilnică a unui supliment, la aceeași oră în fiecare zi, ar putea fi cea mai eficientă metodă pentru rezultate maxime.
„La fel ca multe suplimente alimentare, probioticele ar trebui luate zilnic pentru a beneficia de efectele lor, inclusiv sprijin digestiv și imunitar,” spune Syn.
Poți beneficia și de pe urma adăugării în alimentație a unor alimente bogate în probiotice. Printre acestea ar fi iaurtul, kimchi și varza murată.
„Alimentația este cel mai important factor care influențează sănătatea florei intestinale, așa că începe cu alimentația, înainte de suplimente,” explică Tina Marinaccio, nutriționist la Health Dynamics LLC, spun cei de la Eatingwell.com.
„Bacteriile intestinale se hrănesc cu anumite tipuri de fibre. Este important să incluzi alimente bogate în fibre solubile cum ar fi ovăzul și semințele de in măcinate. Alimente prebiotice mai sunt bananele și merele, pentru a susține o floră intestinală sănătoasă.”