Există o mulțime de motive pentru care tăvile de copt ar trebui curățate temeinic. Uleiul vechi poate să râncezească și să facă mâncarea să aibă un gust neplăcut și, în general, este dăunător pentru sănătate. Este important să ai o tavă de copt curată pentru a prepara alimentele în siguranță.
Cum poți curăța tăvile de copt murdare astfel încât să arate ca noi
Pentru curățarea tăvilor de copt vei avea nevoie de: bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, prosop curat, bol mic, mănuși, bureți abrazivi, oțet alb, detergent de vase și apă.
Curățarea tăvilor de copt cu bicarbonat de sodiu este cea mai eficientă, spun specialiștii. Începe prin a clăti tava de copt cu apă, pentru a îndepărta orice resturi.
Uscucă tava de copt cu un prosop curat. Într-un bol mic, amestecă ½ cană de bicarbonat de sodiu cu 2–3 linguri de peroxid de hidrogen.
Dacă pasta nu are o consistență similară cu cea a pastei de dinți, adaugă mai mult peroxid de hidrogen până când obții consistența potrivită. Întinde pasta uniform pe suprafața tăvii de copt; aplică pasta cu mâinile, cu mănuși, sau cu o lingură.
Specialiștii recomandă să lași pasta să acționeze 15–20 de minute. Folosește o lavetă abrazivă pentru a freca tava de copt, curăță complet și clătește totul cu apă caldă. La final, usucă tava cu un prosop curat sau cu un prosop de hârtie.
Cum cureți tava de copt cu bicarbonat de sodiu și oțet
Începe prin a clăti tava cu apă, pentru a îndepărta resturile. Usuc-o, apoi presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața acesteia. Toarnă sau pulverizează oțet alb peste bicarbonatul de sodiu.