În loc să folosești o metodă clasică de curățare, există un truc pentru a-ți termina treaba mult mai repede. Înainte de orice, asigură-te că aparatul este oprit, scos din priză și complet răcit. Ai nevoie de un burete non abraziv, o cârpă de microfibră, două linguri de soluție de curățare pentru vase și opțional bicarbonat de sodiu.
Cum să cureți friteuza cu aer cald, rapid și eficient
Asamblează aparatul cu coșul înăuntru. Pune apă, fără să-l umpli și adaugă două linguri de lichid pentru vase. Acesta conține agenți degresanți care vor curăța complet friteuza. Împinge coșul înăuntru și setează temperatura la 370 de grade și încălzește apa pentru 3 minute.
După ce s-au scurs cele trei minute, aruncă apa încălzită în chiuvetă. Șterge stropii și asigură-te că nu au rămas reziduuri. Repetă fiecare pas dacă este cazul, arată Thespruce.com. Înainte de a folosi buretele non abraziv, lasă coșul friteuzei să se odihnească în apă caldă cu săpun pentru 10 minute. Ulterior, scoate grătarul coșului și folosește un burete pentru a șterge resturile.
Este important să folosești o cârpă din microfibră sau un burete non abraziv pentru a preveni zgârierea friteuzei. Pentru părțile extrem de murdare și lipicioare, ai nevoie de o soluție formată din bicarbonat de sodiu și apă.
Freacă zonele mai lipicioase și lasă această pastă să acționeze timp de 10 minute. Curăță astfel cât de bine poți. Usucă coșul și șterge-l cu o cârpă din microfibră înainte să-l folosești sau să-l depozitezi.
Recomandări pentru a ține friteuza curată cât mai mult timp posibil
Este important să cureți aparatele după fiecare utilizare, mai ales dacă mâncarea rămâne lipită pe ele. Dacă ești pe fugă și nu se observă resturi de mâncare după folosire, poți să ștergi friteuza cu un prosop umed sau o cârpă de microfibră înainte de curățarea generală.
Pentru a ține friteuza curată cât mai mult timp posibil, înainte de folosire e important să ai în dotare un spray pentru gătit. Folosește filtrele și nu pune mâncarea direct pe grătar. Acestea se pot arunca după fiecare utilizare.