Reclamă

Yoga sau Pilates: care este mai eficient pentru eliminarea grăsimii abdominale

Dacă ambele îți plac dar nu știi spre ce clasă să te îndrepți dintre yoga sau pilates, sfaturile de mai jos te pot ajuta să-ți faci o idee mai amplă despre ambele. Un expert în fitness a dezvăluit pentru eatthis.com care antrenament este mai eficient în eliminarea grăsimii abdominale.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 martie 2024, 7:47

Sportul de menținere nu este un subiect atât de frecvent în publicațiile de lifestyle. Oamenii apelează de obicei la el atunci când se confruntă cu kilograme în plus. Cu toate acestea, fiecare om are preferințele sale, care se manifestă chiar și în cazul antrenamentelor fizice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Yoga sau Pilates: care este mai eficient pentru eliminarea grăsimii abdominale

Dacă yoga sau pilates se numără printre antrenamentele tale preferate, atunci află care dintre ele este mai eficient atunci când vine vorba de a pierde grăsimea de pe abdomen.

Deși toate exercițiile sunt benefice, Daisean Brewster, specialist în fitness a dezvăluit mai multe despre yoga sau pilates. Ambele au câștigât mult la capitolul popularitate în ultimii ani. Sunt puține informații despre care dintre ele este mai eficient în eliminarea kilogramelor în exces din zona abdominală.

Indiferent dacă care dintre cele două este preferata ta, e important să știi că ambele exerciții sunt productive. Aceste forme populare de activitate fizică oferă multe beneficii pentru sănătatea generală.

Brewster a explicat: „În timp ce ambele practici se concentrează pe îmbunătățirea forței, flexibilității și echilibrului, există câteva diferențe cheie atunci când vine vorba de arderea grăsimilor corporale sau pierderea grăsimii de pe abdomen”.

Reclamă

Care e cea mai mare diferență între cele două

Cea mai mare și mai importantă diferență între Pilates și yoga este nivelul de intensitate. „Yoga implică de obicei menținerea în poziții pentru perioade mai lungi de timp. Se concentrează pe respirația profundă și atenție”, explică Brewster. „Pe de altă parte, yoga poate ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular și a flexibilității. Cu toate acestea, este posibil să nu fie la fel de eficient pentru arderea grăsimilor corporale în comparație cu forme mai intense de exerciții precum antrenamentul cu intervale de mare intensitate (HIIT).”

Pilates se mai diferențiază prin faptul că se poate efectua cu ajutorul unor aparate speciale sau benzi pentru a adăuga rezistență fiecărei mișcări. Acest lucru va crește arderea caloriilor și va ajuta la întărirea musculaturii.

Reclamă

„Pilates se concentrează pe întărirea mușchilor de bază. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea posturii și la reducerea grăsimii abdominale în timp”, adaugă Brewster.

Ambele au beneficii importante în sănătatea organismului

Pilates este deci câștigător atunci când vine vorba de pierderea și arderea grăsimii corporale și abdominale. Cu toate acestea, Brewster a mai spus că includerea ambelor antrenamente în rutina ta de exerciții fizice poate avea efecte remarcabile în zona de slăbit.

În timp ce yoga poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și la ameliorarea stresului, Pilates poate viza anumite grupe de mușchi în timp ce crește rezistența.

Concluzia specialistului menționat mai spus este că ambele oferă beneficii importante pentru sănătatea organismului. Cu toate acestea, atunci când faci alegerea e important să ții cont de scopul tău. Pilates poate fi mai eficient datorită concentrării sale pe tonifierea și întărirea mușchilor atunci când vizezi slăbirea într-o anumită parte a corpului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×