Reclamă

Cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cum poți rămâne mereu în formă

Specialiștii în fitness au dezvăluit care sunt cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă. Dacă vrei să rămâi în formă, atunci e recomandat să le urmezi sfaturile. Corpul nostru are nevoie de mult mai multă atenție pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 februarie 2024, 6:45 / Actualizat: 4 februarie 2024, 9:46

Masa musculară scade pe măsură ce îmbătrânim. Astfel, nivelul de activitate fizică trebuie adaptat în funcție de nevoile organismului. Dacă faci exercițiile nepotrivite, atunci corpul poate să sufere diferite accidentări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă

Mișcarea este unul dintre cele mai benefice lucruri pe care le poți face pentru sănătatea și bunăstarea ta. Indiferent de vârsta pe care o ai, exercițiile fizice nu ar trebui să lipsească din viața ta.

Acestea ar trebui să devină o rutină pentru a forma un echilibru în viața ta. De asemena, sportul face diferența întrea a cere ajutorul celorlalți și a avea independență la o vârstă înaintată.

Există exerciții sigure și benefice pentru adulții în vârstă. Pentru a alege cele mai bune exerciții trebuie să iei în seamă mai mulți factori precum: nivelul actual de fitness, afecțiunile medicale și timpul pe care vrei să-l aloci. Nu este niciodată prea târziu pentru a începe un program de exerciții.

Specialiștii recomandă 150 de minute de aerobic pe săptămână sau 75 de minute de jogging pe săptămână.

Reclamă

Tot aceștia mai spun că ar trebui ca două zile pe săptămână să fie dedicate antrenamentelor cu greutăți, iar o zi pe săptămână dedicată activităților care pun echilibrul la încercare

Cardio moderat

Exercițiile de cardio sunt ideale chiar și pentru persoanele care înaintează în vârstă. Acesta trebuie făcute cu moderație. O plimbare într-un pas alert poate fi ideală pentru un începător. Ritmul de viteză poate crește în funcție de nivelul de pregătire fizică.

Reclamă

Totuși, persoanele care suferă de artrită nu pot tolera mersul pe o distanță prea mare. Pentru persoanele cu astfel de afecțiuni se recomandă exercițiile în apă. Alte forme de cardio moderat includ drumețiile, unele tipuri de yoga, mersul pe bicicletă sau utilizarea unei biciclete eliptice.

Exerciții ușoare de forță

Mișcările funcționale sunt baza pentru menținerea independenței, reducerea riscului de rănire și îmbunătățirea calității generale a vieți, spun specialiștii.

Exercițiile de ghemuit sunt vitale pentru viața de zi cu zi și contribuie la menținerea și ămbunătățirea mobilitățiii. Exercițiile care presupun înclinarea sunt și ele esențiale. Acestea pot fi combinate cu exercițiile de ridicare a obiectelor de diferite greutăți.

Cele mai multe exerciții se vor face la început cu greutatea propriului corp, recomandă specialiștii. Acestea vor ajuta la întărirea musculaturii și la creșterea rezistenței. Unele exerciții specifice de forță ușoară pot include ridicarea greutăților, folosirea benzilor de rezistență, tracțiuni, flotări și așa mai departe.

Exerciții speciale pentru îmbunătățirea echilibrului

Cei mai mulți adulți în vârstă au probleme cu echilibrul. Un echilibru bun poate reduce riscul de accidentare. Pentru a îmbunătăți echilibrul este recomandat să se efectueze exerciții specifice timp de 10 – 15 minute pe zi.

Unii specialiști recomandă exercițiile simple. Poți să începi prin a sta pe ambele picioare în fața unei tejghea. Încearcă să cronometrezi cât timp poți sta fără să te miști.

Dacă ai reușit acest lcuru cu succes, poți repete exercițioul încercând să ai ochii închiși. Dificultatea va crește constant. Yoga este, de asemenea, o formă minunată de îmbunătățire a echilibrului, după cum spun specialiștii.

Exerciții pe care adulții în vârstă ar trebui să le evite

Există anumite exerciții pe care e recomandat ca adulții în vârstă să le evite. Persoanele care suferă de o boală care implică limitările fizice ar trebui întotdeauna să ceară îndrumarea medicului înainte de a se apuca de sport.

Nu există o abordare universală și fiecare persoană în vârstă merită un program personalizat pentru a-și îmbunătăți puterea.

Specialiștii spun că persoanele în vârstă ar trebui să apeleze la ajutorul unui specialist atunci când își doresc să se apuce de o activitate fizică mai solicitantă.

Sportul nu ar trebui să fie intimidant. Așa cum spun cei mai mulți specialiști, nu este niciodată prea târziu să începi un sport, important este să alegi ceea ce ți se potrivește. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×