Reclamă

Cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cum poți rămâne mereu în formă

Specialiștii în fitness au dezvăluit care sunt cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă. Dacă vrei să rămâi în formă, atunci e recomandat să le urmezi sfaturile. Corpul nostru are nevoie de mult mai multă atenție pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 februarie 2024, 6:45 / Actualizat: 4 februarie 2024, 9:46
O femeie și un bărbat în vârstă care aleargă în parc împreună pentru a ilsutra cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă
Specialiștii în fitness au dezvăluit care sunt cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă / Shutterstock

Masa musculară scade pe măsură ce îmbătrânim. Astfel, nivelul de activitate fizică trebuie adaptat în funcție de nevoile organismului. Dacă faci exercițiile nepotrivite, atunci corpul poate să sufere diferite accidentări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune exerciții pe care le poți face pe măsură ce înaintezi în vârstă

Mișcarea este unul dintre cele mai benefice lucruri pe care le poți face pentru sănătatea și bunăstarea ta. Indiferent de vârsta pe care o ai, exercițiile fizice nu ar trebui să lipsească din viața ta.

Acestea ar trebui să devină o rutină pentru a forma un echilibru în viața ta. De asemena, sportul face diferența întrea a cere ajutorul celorlalți și a avea independență la o vârstă înaintată.

Există exerciții sigure și benefice pentru adulții în vârstă. Pentru a alege cele mai bune exerciții trebuie să iei în seamă mai mulți factori precum: nivelul actual de fitness, afecțiunile medicale și timpul pe care vrei să-l aloci. Nu este niciodată prea târziu pentru a începe un program de exerciții.

Specialiștii recomandă 150 de minute de aerobic pe săptămână sau 75 de minute de jogging pe săptămână.

Reclamă

Tot aceștia mai spun că ar trebui ca două zile pe săptămână să fie dedicate antrenamentelor cu greutăți, iar o zi pe săptămână dedicată activităților care pun echilibrul la încercare

Cardio moderat

Exercițiile de cardio sunt ideale chiar și pentru persoanele care înaintează în vârstă. Acesta trebuie făcute cu moderație. O plimbare într-un pas alert poate fi ideală pentru un începător. Ritmul de viteză poate crește în funcție de nivelul de pregătire fizică.

Reclamă

Totuși, persoanele care suferă de artrită nu pot tolera mersul pe o distanță prea mare. Pentru persoanele cu astfel de afecțiuni se recomandă exercițiile în apă. Alte forme de cardio moderat includ drumețiile, unele tipuri de yoga, mersul pe bicicletă sau utilizarea unei biciclete eliptice.

Exerciții ușoare de forță

Mișcările funcționale sunt baza pentru menținerea independenței, reducerea riscului de rănire și îmbunătățirea calității generale a vieți, spun specialiștii.

Exercițiile de ghemuit sunt vitale pentru viața de zi cu zi și contribuie la menținerea și ămbunătățirea mobilitățiii. Exercițiile care presupun înclinarea sunt și ele esențiale. Acestea pot fi combinate cu exercițiile de ridicare a obiectelor de diferite greutăți.

Cele mai multe exerciții se vor face la început cu greutatea propriului corp, recomandă specialiștii. Acestea vor ajuta la întărirea musculaturii și la creșterea rezistenței. Unele exerciții specifice de forță ușoară pot include ridicarea greutăților, folosirea benzilor de rezistență, tracțiuni, flotări și așa mai departe.

Exerciții speciale pentru îmbunătățirea echilibrului

Cei mai mulți adulți în vârstă au probleme cu echilibrul. Un echilibru bun poate reduce riscul de accidentare. Pentru a îmbunătăți echilibrul este recomandat să se efectueze exerciții specifice timp de 10 – 15 minute pe zi.

Unii specialiști recomandă exercițiile simple. Poți să începi prin a sta pe ambele picioare în fața unei tejghea. Încearcă să cronometrezi cât timp poți sta fără să te miști.

Dacă ai reușit acest lcuru cu succes, poți repete exercițioul încercând să ai ochii închiși. Dificultatea va crește constant. Yoga este, de asemenea, o formă minunată de îmbunătățire a echilibrului, după cum spun specialiștii.

Exerciții pe care adulții în vârstă ar trebui să le evite

Există anumite exerciții pe care e recomandat ca adulții în vârstă să le evite. Persoanele care suferă de o boală care implică limitările fizice ar trebui întotdeauna să ceară îndrumarea medicului înainte de a se apuca de sport.

Nu există o abordare universală și fiecare persoană în vârstă merită un program personalizat pentru a-și îmbunătăți puterea.

Specialiștii spun că persoanele în vârstă ar trebui să apeleze la ajutorul unui specialist atunci când își doresc să se apuce de o activitate fizică mai solicitantă.

Sportul nu ar trebui să fie intimidant. Așa cum spun cei mai mulți specialiști, nu este niciodată prea târziu să începi un sport, important este să alegi ceea ce ți se potrivește. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×