Reclamă

Trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Ce poți face pentru silueta la care visezi

Nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Dacă te confrunți cu kilogramele nedorite, atunci iată ce poți face pentru a avea silueta la care ai visat. Ai nevoie de puțină răbdare și multă determinare pentru cele mai bune rezultate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 octombrie 2023, 6:17

Metabolismul încetinește pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar acest lucru poate duce la acumularea mult mai rapidă a kilogramelor nedorite. Masa musculară își pierde și ea din densitate și astfel devine tot mai greu să ne luptăm cu țesutul adipos acumulat în exces. În astfel de situații, ai nevoie de sfaturile specialiștilor pentru a începe să vezi rezultate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani

Nu există o metodă secretă pentru a pierde în greutate. Acest proces necesită răbdare și timp, mai ales dacă îți dorești ca scăderea în centimetri să fie una cât mai sănătoasă. Alimentația sănătoasă trebuie îmbinată cu sportul, în așa fel te vei asigura că slăbești și rămâi tonifiantă.

Corpul este capabil de lucruri incredibile, iar tu nu ar trebui să-ți pierzi speranța că poți învinge în lupta împotriva kilogramelor nedorite. Iată câteva trucuri utile care te vor ajuta să pierzi în greutate după 40 de ani.

Alege carbohidrații cu mare atenție

Carbohidrații sunt extrem de importanți în dieta noastră zilnică. Însă, specialiștii spun că ei trebuie aleși cu mare atenție. Pentru ca o dietă să fie echilibrată ai nevoie de carbohidrați sănătoși în alimentația zilnică. Din această categorie fac parte carbohidrații complecși.

Reclamă

Aceștia îmbunătățesc sănătatea intestinală, îți oferă senzația de sațietate, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge și te ajută să ai rezultate vizibile în lupta împotriva kilogramelor în plus. Nutriționiștii recomandă să alegi carbohidrați care să stimuleze flora și să ajute la îmbunătățirea digestiei.

Alege gustări sănătoase

Pe lângă mesele principale ale zilei, nutriționiștii de la Healthline recomandă să incluzi și gustări sănătoase în alimentația zilnică. Atunci când ai nevoie de un boost de energie, aceștia recomandă să optezi pentru gustări sănătoase. Cel mai bine este să optezi pentru un pumn de nuci, migdale sau fistic.

Reclamă

Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, sunt bogate în grăsimi sănătoase și îți pot potoli pofta de mâncare până la următoarea masă principală. În plus, sunt ușor de depozitat și le poți avea în geantă ori de câte ori ai nevoie.

Încearcă să ai obiective realiste

Restricționarea nu te va ajuta să pierzi în greutate. Dietele stricte nu sunt sustenabile pe termen lung. Pentru a avea parte de rezultatele mult dorite, cel mai bine este să-ți setezi obiective realiste și să-ți permiți „să trișezi” din când în când.

O dietă echilibrată își va permite să te bucuri de und esert la o anumită perioadă de timp. Încearcă să nu te mai simți vinovată ori de câte ori alegi să consumi un produs de tip fast-food. Dacă acest obicei nu devine o rutină, atunci te afli pe drumul cel bun.

Consumă mai multă apă

Organismul nostru este alcătuit dintr-un procent impresionat de apă. Aceasta are un rol important chiar și atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Cu toate acestea, există persoane care nu consumă necesarul zilnic de apă.

Pentru a schimba acest lucru poți începe prin a fi mai creativă cu modul în care servești apa. Poți pune câteva felii de castravete, puțină lămâie sau fructe proaspete cum ar fi afinele și zmeura. Fructele vor face apa să fie mult mai dulce la gust și în felul acesta va fi o plăcere să te bucuri de ea. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×