Reclamă

Trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Ce poți face pentru silueta la care visezi

Nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Dacă te confrunți cu kilogramele nedorite, atunci iată ce poți face pentru a avea silueta la care ai visat. Ai nevoie de puțină răbdare și multă determinare pentru cele mai bune rezultate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 octombrie 2023, 6:17

Metabolismul încetinește pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar acest lucru poate duce la acumularea mult mai rapidă a kilogramelor nedorite. Masa musculară își pierde și ea din densitate și astfel devine tot mai greu să ne luptăm cu țesutul adipos acumulat în exces. În astfel de situații, ai nevoie de sfaturile specialiștilor pentru a începe să vezi rezultate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru a pierde în greutate după vârsta de 40 de ani

Nu există o metodă secretă pentru a pierde în greutate. Acest proces necesită răbdare și timp, mai ales dacă îți dorești ca scăderea în centimetri să fie una cât mai sănătoasă. Alimentația sănătoasă trebuie îmbinată cu sportul, în așa fel te vei asigura că slăbești și rămâi tonifiantă.

Corpul este capabil de lucruri incredibile, iar tu nu ar trebui să-ți pierzi speranța că poți învinge în lupta împotriva kilogramelor nedorite. Iată câteva trucuri utile care te vor ajuta să pierzi în greutate după 40 de ani.

Alege carbohidrații cu mare atenție

Carbohidrații sunt extrem de importanți în dieta noastră zilnică. Însă, specialiștii spun că ei trebuie aleși cu mare atenție. Pentru ca o dietă să fie echilibrată ai nevoie de carbohidrați sănătoși în alimentația zilnică. Din această categorie fac parte carbohidrații complecși.

Reclamă

Aceștia îmbunătățesc sănătatea intestinală, îți oferă senzația de sațietate, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge și te ajută să ai rezultate vizibile în lupta împotriva kilogramelor în plus. Nutriționiștii recomandă să alegi carbohidrați care să stimuleze flora și să ajute la îmbunătățirea digestiei.

Alege gustări sănătoase

Pe lângă mesele principale ale zilei, nutriționiștii de la Healthline recomandă să incluzi și gustări sănătoase în alimentația zilnică. Atunci când ai nevoie de un boost de energie, aceștia recomandă să optezi pentru gustări sănătoase. Cel mai bine este să optezi pentru un pumn de nuci, migdale sau fistic.

Reclamă

Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, sunt bogate în grăsimi sănătoase și îți pot potoli pofta de mâncare până la următoarea masă principală. În plus, sunt ușor de depozitat și le poți avea în geantă ori de câte ori ai nevoie.

Încearcă să ai obiective realiste

Restricționarea nu te va ajuta să pierzi în greutate. Dietele stricte nu sunt sustenabile pe termen lung. Pentru a avea parte de rezultatele mult dorite, cel mai bine este să-ți setezi obiective realiste și să-ți permiți „să trișezi” din când în când.

O dietă echilibrată își va permite să te bucuri de und esert la o anumită perioadă de timp. Încearcă să nu te mai simți vinovată ori de câte ori alegi să consumi un produs de tip fast-food. Dacă acest obicei nu devine o rutină, atunci te afli pe drumul cel bun.

Consumă mai multă apă

Organismul nostru este alcătuit dintr-un procent impresionat de apă. Aceasta are un rol important chiar și atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Cu toate acestea, există persoane care nu consumă necesarul zilnic de apă.

Pentru a schimba acest lucru poți începe prin a fi mai creativă cu modul în care servești apa. Poți pune câteva felii de castravete, puțină lămâie sau fructe proaspete cum ar fi afinele și zmeura. Fructele vor face apa să fie mult mai dulce la gust și în felul acesta va fi o plăcere să te bucuri de ea. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×