Reclamă

Singurul fruct care te ajută să slăbești. Cum să îl prepari ca să-ți ardă grăsimea de pe abdomen

Nutriționiștii au dezvăluit care este singurul fruct care te ajută să slăbești. Conform specialiștilor de la Healthline, acestea te-ar putea ajuta să arzi grăsimea abdominală. Grăsimea viscerală este considerată a fi cea mai periculoasă pentru sănătate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 august 2023, 6:12

Nu doar că este inestetică, dar este și extrem de periculoasă, spun specialiștii. Grăsimea abdominală acoperă organele din această zonă a corpului și duce în timp la apariția bolilor cronice, dar și la apariția obezității. Astfel, nutriționiștii recomandă o dietă cât mai echilibrată și un stil de viață sănătos pentru a putea reduce grăsimea nedorită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Singurul fruct care te ajută să slăbești

Un singur fruct nu va face minuni când vine vorba de pierderea în greutate, dar te-ar putea ajuta să accelerezi procesul de slăbire. Adăugând pe lista ta de cumărături fructe nutritive, te vei asigura că ai parte de o dietă echilibrată și sănătoasă.

Acest fruct care te poate ajuta să arzi grăsimea abdominală este extrem de versatil și poate fi inclus cu succes în salate, smoothies sau chiar în supe delicioase. Este un fruct cu un număr impresionant de nutrienți, care te ajută să rămâi plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Avocado este considerat a fi unul dintre cele mai versatile fructe, având un număr important de micronutrienți și macronutrienți. Studiile au demonstrat faptul că acesta este mult mai bogat în potasiu decât bananele.

Totodată, avocado reprezintă o sursă importantă de aceeași grași monosaturați. Textura cremoasă a acestui fruct îl face ușor de integrat în orice preparat. Cu toate acestea, avocado trebuie ales cu mare atenție pentru a fi perfect copt.

Reclamă

Avocado este benefic pentru pierderea în greutate

Avocado poate ajuta la pierderea în greutate dacă este inclus în mod corect în dieta ta. Acesta este antiinflamator și ajută la reducerea radicalilor liberi din organism. Totodată, avocado ajută la îmbunătățirea procesului digestiv, iar studiile arată că ar putea să prevină riscul de apariție al obezității. Un fruct de avocado conține mai puțin de un gram de zahăr, spun studiile.

Acest lucru înseamnă că te poți bucura de acest fruct fără să-ți fie teamă că vei avea un aport mult prea mare de fructoză care ar putea să intervină în procesul tău de slăbire. Un singură porție de avocado conține mai puțin de 100 de calorii, susțin specialiștii pentru HealthifyMe.com.

Reclamă

Avocado este sărac în calorii și zahăr, dar conține nutrienți esențiali organismului cum ar fi potasiu și fibre. Fibrele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, contribuie la menținerea greutății, conferă rapid senzația de sațietate și îmbunătățesc procesul digestiv.

Mai mult, grăsimile monosaturate din avocado ajută la îmbunătățirea ratei metabolice și la arderea mult mai rapidă a grăsimilor.

Cum trebuie consumat avocado pentru a pierde în greutate

Experții sugerează că includerea fructului de avocado în dieta zilnică ar putea ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, cei mai mulți nutriționiști recomandă să consumi acest fruct cu măsură. Este recomandat să nu fie consumat mai mult de o singură dată pe zi.

În felul acesta te vei bucura complet de beneficiile sale și nu vei face exces.

Fiind o sursă bogată de grăsimi sănătoase, se recomandă să înlocuiești celelalte alimente cu grăsimi nesănătoase cu consumul de avocado. Acest fruct poate fi consumat sub o mulțime de forme. Supa rece de avocado poate fi o opțiune ideală pentru zilele mult prea călduroase de vară. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×