Reclamă

Gustări recomandate dacă vrei să slăbești. Alimente cu puține calorii

Chiar dacă poate părea greu de crezut, poți include gustări într-o dietă, fără a adăuga kilograme. Odată ce înveți să le selectezi cu atenție, te pot ajuta să pierzi în greutate. Află cum să-ți prepari gustări recomandate dacă vrei să slăbești și ce ingrediente poți folosi.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 10 iunie 2023, 6:05 / Actualizat: 10 iunie 2023, 10:01

Organismul tău se bucură de mai multe beneficii atunci când alegi să consume gustări între mese. De exemplu, să mănânci o gustare între mese te ajută să-ți reduci senzația de foame. Gustarea te poate ajuta, de asemenea, să obții toți nutrienții de care ai nevoie. Pe de altă parte, dacă mănânci des alimente cu valoare nutritivă mică, te pot face să acumulezi grăsimi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te înfometezi, este mai probabil să mănânci în exces la următoarea masă. Includerea gustărilor în dietă, te va ajuta să-ți potolești foamea. Când alegi o gustare, alege una cu proteine, grăsimi sau fibre. Toți acești nutrienți se digeră mai lent, așa că îți oferă o senzație de sațietate mai mult timp, potrivit specialiștilor Eating Well.

Gustări recomandate dacă vrei să slăbești

Motivul pentru care mulți oameni evită să includă gustări în dietă, este teama de a adăuga calorii suplimentare. Caloriile contează, dar este important să alegi o gustare cu suficiente substanțe nutritive, care să-ți ofere senzație de sațietate.

Dacă întotdeauna simți o senzație de foame după cină, asigură-te că masa ta conține alimente sățioase și mănânci suficient. În cazul în care tot ce consumi este o salată slabă la cină, probabil că vei simți nevoia de a lua o gustare mai târziu.

Migdale

Reclamă

Migdalele sunt o gustare ușoară și sănătoasă. Chiar dacă au un conținut ridicat de grăsimi, pot fi incluse pe lista ta de alimente pentru dietă.

Migdalele oferă fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase. Ele te ajută să-ți alungi foamea, să-ți îmbunătățești sănătatea inimii și să elimini grăsimea de pe abdomen.

Poți să le mănânci simple, cu fructe uscate și ciocolată neagră. De asemenea, se pot consuma sub formă de unt de migdale, pe care îl poți întinde pe felii de măr.

Reclamă

Grapefruit

Grapefruitul are puține calorii într-o porție care îți oferă senzație de sațietate. Acesta conține antioxidanți, multă vitamina C și fibre.

De asemenea, este important de reținut că grapefruitul poate afecta eficacitatea anumitor medicamente. Înainte de a adăuga grapefruit în dieta ta, consultă mai întâi un medic dacă urmezi un tratament. S-ar putea să ai nevoie de sfatul unui specialist înainte să începi să consumi unele gustări recomandate dacă vrei să slăbești.

Năut

Năutul are o textură cărnoasă și aromă de nucă. Poți să-l consumi prăjit și chiar să-l transformi într-un aliment de bază pentru mesele tale, spun specialiștii Healthline.

Este accesibil, ușor de folosit și foarte hrănitor. Este bogat în fibre sățioase și conține puține proteine. Acesta te poate ajuta să-ți gestionezi greutatea și te poate proteja împotriva bolilor cronice.

Struguri

Strugurii pot avea un conținut ridicat de zahăr natural, de aceea trebuie consumați cu grijă de persoanele cu un indice glicemic ridicat. Însă, pot fi utili pentru a-ți potoli nevoia de dulce deoarece conțin puține calorii.

Poți să-i ții în congelator sau să-i combini cu brânză. Fiind fructe consistente, se folosesc la prepararea mai multor rețete rapide. De asemenea, pot fi incluși în multe gustări recomandate dacă vrei să slăbești.

Ciocolată

Să pierzi în greutate nu înseamnă să renunți la mâncărurile tale preferate. Consumul unor porții mici te poate ajuta să-ți gestionezi kilogramele în mod eficient. Când eviți complet alimentele care îți plac, s-ar putea să mănânci în exces pe termen lung.

Poți să consumi ce-ți dorești seara și să începi următoarea zi cu un mic dejun sănătos. Totul ține de o dietă echilibrată.

Iaurt

Iaurtul este o gustare care poate umple golurile nutriționale. Acesta conține calciu și fibre, cei doi nutrienți pe care oamenii, deseori, nu-i mănâncă în cantități suficient de mari pentru organismul lor. Iaurtul cu fructe oferă proteine ​​și probiotice sănătoase pentru intestin.

Poți alege un iaurt simplu și poți adăuga fructe pentru a obține o dulceață naturală și fibre. Iaurtul aromat din comerț conține adesea mult zahăr adăugat și calorii suplimentare. Astfel, incluzi gustări recomandate dacă vrei să slăbești și eviți eventuale riscuri.

În plus, iaurtul fără grăsimi nu este întotdeauna cel mai sănătos. Așa că poți alege iaurtul plin de grăsimi sau cu conținut redus de grăsimi, dacă le preferi pe acestea.

Popcorn

Popcornul este bogat în fibre și conține puține proteine și calorii, conform American Heart Association. Poți să cumperi floricele de porumb în pungi sau poți să-ți faci singură acasă într-un castron.

Floricelele de porumb sunt ieftine și gustoase. De asemenea, pot fi utile pentru persoanele care întâmpină dificultăți să mănânce fructe, legume sau cereale integrale.

Hummus

De obicei, hummusul se prepară din: năut, tahini (unt din semințe de susan cunoscut pentru conținutul său de grăsimi sănătoase), usturoi, lămâie, ulei de măsline și puțină sare. Bineînțeles, rețeta diferă în funcție de zona de proveniență și poate avea ingrediente diferite.

Ideal, ar fi să-ți prepari singură hummus. Dar dacă decizi să-l cumperi dintr-un magazin, caută mărci care nu au o listă foarte lungă de ingrediente. Așa eviți aditivii alimentari care pot avea posibile efecte secundare.

Includerea unor gustări recomandate dacă vrei să slăbești, care furnizează carbohidrați complecși și proteine, te ajută semnificativ de mult.

Ovăz

Făina de ovăz este un carbohidrat complex care te ajută să simți senzație de sațietate fără a-ți crește glicemia. În plus, este o sursă bună de fibre, iar consumul bogat în fibre îi ajută pe oameni să-și gestioneze bine greutatea.

Un castron mic de ovăz este, de asemenea, o gustare consistentă și sățioasă, indiferent când o consumi. Pentru a face această gustare mai convenabilă, poți lua un pachet sau două pungi de fulgi neîndulciți de ovăz instant.

Fructe uscate

Fructele uscate sunt o gustare ușoară și hrănitoare. Consumul de fructe ajută la gestionarea greutății, deoarece sunt pline de fibre, vitamine și minerale esențiale.

Caută fructe uscate fără zahăr sau îndulcitori adăugați și combină-le cu nuci. Poate rezulta o gustare care oferă un echilibru de carbohidrați și proteine ​​sănătoase.

De asemenea, mai sunt o mulțime de alte alimente care te pot ajuta să slăbești, chiar dacă sunt sățioase: brânză de vacă, avocado, semințe de chia, ouă fierte, carne de curcan și multe altele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×