Topping-urile și condimentele care pot asezona cartofii sunt și ele numeroase. Cu toate acestea, dacă vrei să slăbești, aici trebuie să fii foarte atentă. Pentru a afla mai multe, Sara Barthel și Mackenzie Burgess, nutriționiști, au spus care e cel mai sănătos mod de a pregăti cartofii atunci când vrei să slăbești. Sunt de acord că gătirea la abur și prăjirea la friteuza cu aer cald sunt cele mai sănătoase modalități de a găti cartofii.
Cel mai sănătos mod de a pregăti cartofii atunci când vrei să slăbești
De asemenea, mai spun că cel mai bine este să optezi pentru cartofi care au un conținut mai scăzut de carbohidrați. E important să îi gătești cu grăsimi nesaturate precum uleiul de avocado. Alege de asemenea topping-uri și ierburi aromatice care au un conținut scăzut de calorii.
În ciuda afirmațiilor, cartofii pot fi o sursă uimitoare de fibre și nutrienți. Ei sunt benefici pentru pierderea sau menținerea unei greutăți sănătoase.
„Cartofii pot fi un plus excelent pentru o dietă de slăbire datorită conținutului lor ridicat de fibre. Te pot ajuta să te simți plin și mulțumit în timp ce consumi mai puține calorii”, spune Burgess.
În plus, cartofii sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Au un conținut mai mare de fibre și sunt digerați mai lent decât carbohidrații simpli.
„Conform Proiectului American Gut, cei mai sănătoși oameni au cele mai diverse bacterii intestinale și cel mai bun mod de a face asta este să mănânce o mare varietate de produse colorate! Consumați cartofi roșii, cartofi mov, cartofi dulci și chiar albi”, spune Barthel.
Burgess este de acord și spune că, în timp ce toate tipurile de cartofi pot face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate, cartofii dulci sunt de departe cei mai buni.
„Cartofii dulci sunt plini de nutrienți benefici, cum ar fi vitamina A, vitamina C și mangan. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii, cu doar aproximativ 115 calorii și 4 grame de fibre sățioase pentru un cartof dulce mediu”, notează ea. Cartofii dulci pot ajuta, de asemenea, la reducerea grăsimii viscerale.