Reclamă

Acizii grași Omega-3 mențin sănătatea creierului. Care sunt explicațiile nutriționiștilor

Acizii grași Omega-3 mențin sănătatea creierului, indiferent de vârstă. Te-ai întrebat vreodată de ce are nevoie creierul tău pentru a funcționa corect? Creierul este un organ incredibil de complex care are nevoie de o nutriție adecvată pentru a funcționa optim.

Publicat: 27 februarie 2023, 6:14

În cazul în care nu oferi creierului tău nutrienții necesari, acesta va suferi. În acest material îți vom explica de ce este atât de important să te concentrezi pe o dietă echilibrată și cum te poate ajuta la menținerea funcționării optime a creierului tău.

Acizii grași Omega-3 mențin sănătatea creierului

Trebuie să recunoaștem, cu toții căutăm cele mai eficiente metode pentru a ne menține în formă. De asemenea, este posibil ca imaginea că îmbătrânești pe zi ce trece să îți dea fiori. De aceea, este extrem de important să te ocupi de sănătatea sistemului tău nervos.

Pentru a preveni un posibil declin cognitiv, specialiștii din domeniul nutriției îți explică ce trebuie să faci pentru a-ți menține creierul sănătos. Creierul are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a funcționa corect. Printre aceștia se află  vitamine, minerale, aminoacizi și acizi grași.

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi polinesaturate care îndeplinesc funcții importante în organismul tău. Corpul uman nu poate produce o cantitate suficientă de Omega-3 pentru a trăi, așa că vei avea mereu nevoie să suplimentezi aportul, scrie Cleveland Clinic.

Acizii grași Omega-3 mențin sănătatea creierului și sunt molecule chimice sub formă de lanț, alcătuite din atomi de carbon, oxigen și hidrogen. Aceștia au capacitate de a îngriji sănătatea inimii, reduc inflamațiile din organism și promovează îmbunătățirea sănătății mintale.

Reclamă

Ce spun studiile

Înainte de a începe ora de biologie, trebuie să clarificăm faptul că acizii grași Omega-3 sunt componente critice ale membranei celulare. Așadar, acest lucru se traduce prin menținerea funcționării creierului și facilitarea comunicării dintre celule.

Deși cercetătorii au fost de acord că un număr tot mai mare de dovezi sugerează beneficiile suplimentării dietei cu suplimente de omega-3 pentru a susține sănătatea creierului și a proteja împotriva neurodegenerării la adulții în vârstă, metodele și măsurile au variat în fiecare studiu.

Reclamă

Acizii grași Omega-3 mențin sănătatea creierului și au multe beneficii potențiale pentru sănătatea cardiovasculară. Printre cele mai importante, este că ajută la scăderea nivelului de trigliceride.

Prea multe trigliceride în sânge vor crește riscul de ateroscleroză. Mai mult decât atât, poate crește inclusiv riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral, scrie EatingWell.com.

Cercetările făcute asupra impactului acizilor grași Omega-3 arată că pot reduce riscul apariției de cheaguri de sânge, boala Alzheimer, degenerescență musculară și anumite forme de cancer, inclusiv cel de sân.

Recomandări privind aportul de Omega-3

Nutriționiștii recomandă consumul de pește gras, precum somonul de cel puțin două ori pe săptămână. În cazul femeilor, este esențial ca acestea să primească un aport de 1,2 grame de Omega-3 pe zi. În același timp, bărbaților le este recomandată o doză de 1,6 grame pe zi de Omega-3.

Acestea sunt date furnizate de American Heart Association și pot varia în funcție de diferiți factori. Alimentația echilibrată este primul pas spre o viață mai sănătoasă. De asemenea, nivelul de energie pe care îl ai în fiecare zi diferă în funcție de starea ta de spirit. De aceea, nutriționiștii recomandă și un stil de viață activ.

Uite cum poți prepara file de somon cu cartofi dulci la cuptor pentru a te bucura de acizii grași omega-3 de care ai nevoie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×