Proteina este nutrientul esențial pe care corpul nostru îl folosește pentru a construi și menține țesutul. Unele dintre legumele care furnizează cele mai multe proteine sunt năutul, edamame și lintea, dar există și altele pe care le poți include în dietă. Iată o listă cu unele dintre cele mai importante surse de proteine pe bază de plante.
Legume bogate în proteine pe care e indicat să le consumi în mod regulat
Legumele sunt alimente care provin din orice parte comestibilă a unei plante, cum ar fi frunzele, semințele, rădăcinile, florile, tuberculii, tulpinile și bulbii. Indiferent ce tip de legume alegi să consumi, asigură-te că îți oferă ceea ce ai tu nevoie.
Specialiștii recomandă ca majoritatea adulților să obțină cel puțin 10% până la 35% din calorii din proteine în fiecare zi. Scopul zilnic este de aproximativ 56 de grame de proteine pentru bărbați adulți și 46 de grame pentru femei.
Legumele de mai jos au cel mai mare conținut de proteine, așa că dacă vrei să te concentrezi pe asta, nu mai sta pe gânduri. Nu au prețuri mari și le poți găsi mai tot timpul anului în magazine.
Edamame
Edamame e pe primul loc al listei cu 18,6 grame de proteine per cană. Aceste leguminoase ușor dulci sunt greu de învins când vine vorba de adăugarea proteinelor pe bază de plante în dieta ta. Edamame se pot consuma și crude, pe post de gustare. Le poți adăuga în salate, le poți prăji sau le poți sota. Alegerea îți aparține, în funcție de preferințele tale.
Linte
Lintea conține 15,5 grame de proteine per cană. Lintea este cunoscută pentru că poate sta la baza unei supe cu un gust greu de ignorat. De asemenea, ea poate fi inclusă și în aperitive. Specialiștii spun că lintea prăjită cu spanac și morcovi și un ou poșat deasupra este ceva e merită încercat.