Rețeta se prepară simplu și într-un timp relativ scurt, iar ingredientele sunt puține și pline de vitamine. Nu este nevoie să adaugi multe legume într-o ciorbă de verdețuri. Gustul acestora este delicios.
Cu toate că ștevia este o plantă săracă în calorii, conținutul ei este bogat în vitaminele C, A, E, K, dar și minerale precum potasiu, fosfor, calciu, zinc și fier. Mai conține și acid oxalic, cel care oferă gustul acrișor.
Tot din categoria rețetelor cu verdețuri de primăvară îți mai recomandăm și rețeta de ciorbă de leurdă plină de savoare și vitamine, iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a-ți răsfăța familia cu o delicioasă ciorbă de ștevie.
Ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză – Ingrediente
- 1 kg frunze de ștevie
- 2 legături de ceapă verde
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 400 ml suc de roșii
- 1 legătură de leuștean verde
- câteva fire de mărar verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- 3 litri de apă
- 1 litru de zeamă de varză
- sare, după gust.
Rețeta ciorbei de ștevie cu zeamă de varză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea șteviei. Dar înainte de asta, pune o oală cu 2 litri de apă la fiert.
Clătește bine frunzele de ștevie în mai multe ape reci. Dacă lujerul de la mijlocul frunzei este mai matur, îndepărtează-l. Lasă frunzele de ștevie să se scurgă până când apa începe să fiarbă. Scufundă frunzele în apa care clocotește și opărește-le pentru maxim 1 minut.
Nu lăsa frunzele să fiarbă pentru a nu-și pierde proprietățile, iar apa în care au fost opărite nu o vei folosi la prepararea ciorbei. Lasă frunzele de ștevie opărite să se scurgă într-o sită și să se mai tempereze pentru a le putea toca.