Rețetele de supă și ciorbă fac parte din meniul principal al zilei. Sunt gustoase, sunt hrănitoare, dar și foarte hidratante.
Dacă le prepari mai consistente, nici nu mai ai nevoie de felul doi la masă. Pentru diversitate, poți prepara supe și ciorbe din diferite combinații de ingrediente.
Cele mai simple, dar și sănătoase sunt supele și ciorbele din legume. Le poți prepara în fiecare sezon din legumele care se găsesc pe piață, dar și din legume congelate. Vara sunt delicioase servite reci, de la frigider, iar în sezonul rece sunt delicioase calde sau chiar fierbinți.
Prepară și tu o astfel de ciorbă din legume, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi – Ingrediente
- 500 gr de ciuperci champignon
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 morcov mai mare
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 2 cartofi mai mari
- 200 ml de suc de roșii
- 2 linguri de oțet sau suc de lămâie
- sare și piper după gust
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 3 litri de apă
- mărar verde și pătrunjel verde.
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi – Mod de preparare
Poți prepara această ciorbă delicioasă de post în două moduri. Un mod este mai sănătos și presupune fierberea tuturor ingredientelor în apă cu ulei.
Al doilea mod este mai gustos și presupune călirea unei părți din legume în ulei, apoi fierberea lor împreună cu celelalte.