Loboda este una dintre verdețurile de primăvară pline vitamine și minerale. Ca și în cazul spanacului, și al urzicilor, ștevia este indicat s-o includem în alimentația noastră, imediat ce apare în grădini.
Este benefică pentru sănătatea organismului. Conține cantități însemnate de vitamina C și vitamina K, dar și de minerale precum fier, calciu și magneziu. Are un conținut ridicat de antioxidanți și proprietăți diuretice, depurative, laxative și detoxifiante.
Frunzele de lobodă au gust ușor acrișor și sunt ideale pentru supe și ciorbe. Pot fi incluse și în rețete de mâncăruri scăzute sau în cele de aperitive. Merg tare bine combinate și cu alte verdețuri de primăvară, pentru un plus de gust și de sănătate.
Descoperă aici un articol despre beneficiile consumului de lobodă și de ce este indicat să o incluzi în dieta ta.
În continuare, vei descoperi rețeta completă pentru ciorba din frunze de lobodă și cu omletă.
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar – Ingrediente
Lista de ingrediente pentru prepararea ciorbei de primăvară se împarte în două categorii: pentru ciorba propriu-zisă și omleta cu mărar.
Pentru ciorba de lobodă:
- 750 gr frunze de lobodă
- 1 legătură de ceapă verde
- 250 gr roșii cu legume pentru ciorbe
- 100 gr orez
- sare și piper
- suc de lămâie după gust
- 2 l apă
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de leuștean verde.