Reclamă

Beneficiile consumului de lobodă. De ce este indicat să o inluzi în dieta ta

Loboda este vedeta sezonului de primăvară. Este accesibilă și ușor de integrat în mesele zilnice. Te invităm să descoperi câteva dintre beneficiile consumului de lobodă. Iată de ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta.

Publicat: 16 martie 2023, 6:14

Loboda este o legumă foarte populară la noi în țară. Se crede că este printre primele legume cultivate de oameni, fiind consumată chiar și în vremea grecilor antici. Această legumă este bogată în nutrienți și vitamine benefice pentru organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de lobodă

În perioada sezonului de primăvară sunt la mare căutare legumele verzi. Printre acestea se numără și loboda. Aceasta este impresionantă datorită gamei largi de beneficii pentru sănătate. Te invităm să descoperi mai multe și despre fructele și legumele ieftine în sezonul de primăvară.

Cât privește loboda, aceasta are un pachet nutrițional impresionant. Loboda este cultivată în lumea întreagă și este înrudită cu spanacul și sfecla.

Consumul de lobodă este asociat de cele mai multe ori cu un stil de viață sănătos. Loboda crește cu ușurință chiar și în solurile mai reci și nu are nevoie de foarte multă apă sau lumină pentru a se dezvolta.

Loboda mai este cunoscută și sub denumirea de spanac francez, spun specialiștii. O cană cu frunze de lobodă conține doar 35 de calorii. Aceasta poate fi inclusă chiar și în dietele persoanelor care își doresc să piardă în greutate.

Reclamă

Loboda este bogată în fibre, vitamina K, vitamina A, magneziu, Vitamina C, fier și calciu. Totodată, loboda este bogată în antioxidanți benefici. Aceștia ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Află mai multe despre beneficiile alimentelor bogate în antioxidanți.

O porție de lobodă îți poate oferi necesarul zilnic de vitamina K, necesară pentru stimularea metabolismului.

Proteinele și mineralele din lobodă ajută inclusiv la reglarea hormonală. Se spune că loboda poate să ajute la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și la menținerea sănătății sistemului imunitar. Află mai multe și despre beneficiile consumului de urzici. Urizicile se numără și ele printre vedetele sezonului de primăvară.

Reclamă

Contraindicații ale consumului de lobodă

Loboda poate fi inclusă într-o mulțime de preparate. Frunzele de lobodă pot fi incluse în salatele de crudități sa în rețetele de ciorbițe de primăvară.

Infuzia de lobodă se folosește pentru tratarea durerilor de stomac, în timp ce alte persoane preferă să facă suc din frunzele de lobodă. Este recomandat să alegi mereu lobodă proaspătă pentru consum. Frunzele de lobodă proaspătă conțin cei mai mulți nutrienți benefici pentru organism.

Însă această plantă trebuie consumată cu atenție. Loboda face parte din familia Amaranthaceae, plante care conțin cantități ridicare de acid oxalic.

La fel ca spanacul, loboda conține acest acid și trebuie evitat consumul său în special de persoanele care suferă de gută, persoanele care au pietre la rinichi sau persoanele care se confruntă cu calculi biliari, scrie Doc.ro.

Totodată, atunci când alegi să cumperi lobodă trebuie să o faci cu mare atenție. Unii producători folosesc cantități mari de îngrășăminte care pot aduce un aport prea mare de nitrați. Frunzele de lobodă trebuie spălate cu mare grijă și atenție înainte de a fi consumate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×