Reclamă

Fructe și legume ieftine în sezonul de primăvară. Ce alimente nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta

Ți-am pregătit o listă cu fructe și legume ieftine în sezonul de primăvară. Vremea caldă aduce cu sine noi bunătăți pe piață. Cum prețurile la alimente au tot crescut în ultima perioadă, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva opțiuni accesibile.

Publicat: 15 martie 2023, 6:45

Fructele și legumele de sezon sunt excelente pentru a pregăti acasă unele dintre cele mai gustoase și sănătoase preparate. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți și îți pot ajuta corpul să se mențină sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe și legume ieftine în sezonul de primăvară

În această perioadă a anului piețele abundă de fructe și legume pregătite să meargă la gospodine acasă. Sezonul de primăvară îți aduce câteva opțiuni sănătoase și delicioase. Vedetele sezonului sunt urzicile și leurda. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de urzici, uite câte de mulți ntrienți conțin aceste plante verzi. Mai jos te invităm să descoperi și câteva fructe și legume ieftine pe care le găsești în piață doar în sezonul de primăvară.

Ceapa

Reclamă

Ceapa verde este vedeta sezonului de primăvară. Ceapa este una dintre legumele nelipsite din bucătăria unei gospodine. Acesta este folosită într-o mulțime de preparate, iar ceapa verde este ideală pentru o salată răcoroasă și proaspătă.

Ceapa este o legumă versatilă ce poate fi consumată aproape zilnic. O jumătate de cană de ceapă crudă mărunțită conține aproximativ 32 de calorii, 1 gram de proteine, 0 grame de grăsimi și 7 grame de carbohidrați, spun publicațiile internaționale.

Ceapa este bogată în minerale și vitamine, cum ar fi potasiu, vitamina C și acid folic. Ceapa are, de asemenea, proprietăți antibacteriene care ajută la susținerea sistemului imunitar și la atenuarea alergiilor sezoniere.

Mazărea

Mazărea este foarte hrănitoare și prietenoasă cu bugetul oricărei persoane, fie că este vorba de mazăre congelată sau mazăre proaspătă. Mazărea este versatilă și poate fi inclusă într-o mulțime de preparate. Poți chiar să prepari un piure delicios de mazăre drept garnitură pentru o porție de piep de pui.

Reclamă

Mazărea congelată este ceva ce poți avea tot timpul în congelator pentru zilele în care îți dorești un preparat rapid și lejer.

Verdețurile

Reclamă

Verdețurile nu trebuie să lipsească din bucătăria ta în perioada de primăvară. Salatele sunt perfecte pentru a-ți curăța organismul și pentru a avea o dietă echilibrată. Spanacul este un alt tip de verdeață care nu ar trebui să lipsească. Include pe lista ta de primăvară și pătrunjelul sau mărarul, două verdețuri minunate pe care le poți adăuga pentru mai mult gust și savoare preparatelor tale.

Morcovii

Morcovii sunt legume delicioase și bogate în nutrienți. Morcovii se găsesc aproape tot timpul anului, însă primăvară te poți bucura cu adevărat de prospețimea lor.

Morcovii sunt bogați în vitamina C, vitamina A, calciu și alți nutrienți esențiali pentru a susține sănătatea ochilor și a sistemului imunitar. Morcovii pot fi incluși chiar și în rețetele delicioase de desert. Îți propunem o rețetă de tort cu morcovi și mango. Un desert excelent pentru un week-end de primăvară.

Fructele de pădure

Fructele de pădure nu ar trebui să lipsească din dieta ta de primăvară în această perioadă. Acestea sunt bogate în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din organism. Recent s-a stabilit faptul că afinele sunt considerate cele mai sănătoase fructe din lume. Studiile recente ale specialiștilor au scos la iveală beneficiile extraordinare ale consumului de afine.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×