Fructele și legumele de sezon sunt excelente pentru a pregăti acasă unele dintre cele mai gustoase și sănătoase preparate. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți și îți pot ajuta corpul să se mențină sănătos.
Fructe și legume ieftine în sezonul de primăvară
În această perioadă a anului piețele abundă de fructe și legume pregătite să meargă la gospodine acasă. Sezonul de primăvară îți aduce câteva opțiuni sănătoase și delicioase. Vedetele sezonului sunt urzicile și leurda. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de urzici, uite câte de mulți ntrienți conțin aceste plante verzi. Mai jos te invităm să descoperi și câteva fructe și legume ieftine pe care le găsești în piață doar în sezonul de primăvară.
Ceapa
Ceapa verde este vedeta sezonului de primăvară. Ceapa este una dintre legumele nelipsite din bucătăria unei gospodine. Acesta este folosită într-o mulțime de preparate, iar ceapa verde este ideală pentru o salată răcoroasă și proaspătă.
Ceapa este o legumă versatilă ce poate fi consumată aproape zilnic. O jumătate de cană de ceapă crudă mărunțită conține aproximativ 32 de calorii, 1 gram de proteine, 0 grame de grăsimi și 7 grame de carbohidrați, spun publicațiile internaționale.
Ceapa este bogată în minerale și vitamine, cum ar fi potasiu, vitamina C și acid folic. Ceapa are, de asemenea, proprietăți antibacteriene care ajută la susținerea sistemului imunitar și la atenuarea alergiilor sezoniere.
Mazărea
Mazărea este foarte hrănitoare și prietenoasă cu bugetul oricărei persoane, fie că este vorba de mazăre congelată sau mazăre proaspătă. Mazărea este versatilă și poate fi inclusă într-o mulțime de preparate. Poți chiar să prepari un piure delicios de mazăre drept garnitură pentru o porție de piep de pui.