Reclamă

Mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi. Rețetă de post

Dacă te-ai hotărât să ții post sau să faci doar o pauză de la preparatele cu carne și ești în căutare de rețete culinare, îți recomandăm și rețeta de mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 martie 2024, 5:24

Odată cu sosirea primăverii, organismul are nevoie de detoxificare, dar și de un aport crescut de vitamine. De aceea, preparatele simple pe bază de verdețuri sunt la mare căutare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre acestea se numără spanacul, urzicile, ștevia, loboda, leurda, ceapa verde și usturoiul verde. Toate sunt recomandate a fi incluse cât mai frecvent în alimentație, pentru un plus de sănătate. Sunt pline de vitamine și minerale și sunt foarte recomandate după sezonul rece, în care s-a consumat mai multă carne.

Verdețurile de primăvară pot fi folosite separat în preparate, dar pot fi și combinate. Cu cât adaugi mai multe într-o singură mâncare, cu atât beneficiile pentru sănătate vor fi mai însemnate. În plus, te vei bucura de o explozie de gusturi și arome într-o singură farfurie. Descoperă din categoria rețetelor preparatelor cu multe verdețuri și o rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean.

Mai jos, poți urmări rețeta cu spanac, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde – Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • apă pentru opărit spanacul
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 500 ml apă fierbinte
  • sare și piper după gust
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar verde.
Reclamă

Rețeta mâncării de spanac – Mod de preparare

Mai întâi, te vei ocupa de pregătirea spanacului. Acesta necesită curățarea frunzelor de pe tulpini, spălarea și scurgerea lor. Apoi, urmează un proces de blanșare scurtă a frunzelor.

După ce spanacul este pregătit, vei pregăti un sos bechamel, de post, cu ceapă și usturoi verde. În acest sos vei prepara spanacul, după ce îl vei opări. Descoperă și care sunt beneficiile consumului de spanac și cum să-l integrezi în dieta ta zilnică.

Reclamă

Cum prepari mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde

Pune o oală cu 1,5 litri de apă la foc.

Separă frunzele de spanac de tulpini, clătește-le bine cu apă rece și lasă-le într-o sită la scurs.

Când apa din oală clocotește, adaugă 1/2 linguriță de sare și amestecă intens pentru a se dizolva. Apoi, adaugă frunzele de spanac și opărește-le doar pentru câteva secunde, atât cât să se înmoaie. Pune-le într-o sită, la scurs. După scurgere, toacă-le mărunt, cât sunt încă fierbinți. 

Spanac opărit în apă cu sare
Spanacul se opărește pentru a se prepara mai rapid / Shutterstock

Curăță ceapa verde și usturoiul verde, clătește-le și toacă-le în rondele. Apoi, pune-le la călit într-o cratiță cu ulei încins. Amestecă-le ușor cu o spatulă, pentru o pătrundere uniformă. Când sunt înmuiate bine, adaugă făina și amestecă intens, până când aceasta absoarbe tot uleiul din tigaie.

Adaugă câte puțin din apa fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare. Când sosul este preparat, adaugă frunzele de spanac tocate și amestecă-le bine prin sos.

Spanac amestecat în sos bechamel cu o lingură de lemn, în tigaie
Spanacul se adaugă opărit și tocat în sos de făină / Shutterstock

Apoi, mai fierbe delicioasa mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde timp de 4-5 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper. Înainte de a stinge focul adaugă și mărarul tocat mărunt, iar după stingerea focului, adaugă pătrunjelul tocat.

Este o mâncare absolut delicioasă și destul de ușor de preparat. Dacă dorești și alte rețete de post cu spanac, mai poți încerca și rețeta de Spanakopita de post.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×