Rețeta de lasagna aparține bucătăriei italiene și se prepară dintr-un tip de paste subțiri și foarte late. Pastele sunt așezate în straturi suprapuse, iar între ele se adaugă diferite umpluturi. Cel mai des, se adaugă celebrul sos ragù. Însă cei care nu consumă carne, pot prepara lasagna și cu diferite sosuri de legume sau de brânzeturi. Condimentele predominante sunt usturoiul, oregano și busuiocul.
Combinația de spanac cu brânzeturi din rețeta noastră este una foarte gustoasă, dar și sățioasă și sănătoasă. Spanacul oferă gust și vitamine, iar brânzeturile gust, textură și contrast de culoare. Este o combinație pe care o întâlnești în diferite rețete de aperitive. Descoperă aici și rețeta de quiche cu spanac și brânză, din bucătăria franțuzească.
Mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru lasagna cu aceeași combinație.
Lasagna cu spanac și brânzeturi – Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna
- 450 gr spanac congelat
- 250 gr brânză telemea
- 250 gr brânză de vaci proaspătă
- 50 gr unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă mai mică
- câteva frunze de busuioc
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 3-4 fire de mărar verde
- sare și piper după gust
- 150 gr cașcaval afumat
- 3-4 roșii mari.
Rețetă de lasagna cu spanac- Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului și a brânzeturilor. Pune uleiul cu untul într-o tigaie, iar când untul este topit, călește în el ceapa tocată mărunt, împreună cu trei căței de usturoi tocați rondele. Când ceapa devine sticloasă, adaugă spanacul tocat mărunt. Amestecă bine spanacul cu ceapa și usturoiul și mai prepară-le împreună 4-5 minute.
Cum prepari lasagna cu spanac și brânzeturi
Pune o oală cu apă și puțină sare la fiert și scufundă pe rând foile de lasagna în ea, pentru a le hidrata. Urmărește recomandările de pe ambalajul pastelor.