Este o rețetă de pâine plată, gustoasă și aromată, care poate fi preparată fie simplă, fie cu diferite topping-uri, semințe sau legume.
Se pot adăuga deasupra aluatului, atât legume proaspete, cât și uscate. Poți adăuga măsline și brânzeturi sau poți prepara aluatul presărat cu diferite condimente.
Cea mai populară rețetă de pâine din bucătăria italiană este rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi. Dar înainte de a o prepara pe aceea, îți oferim rețeta completă pentru cea mai simplă focaccia, preparată doar cu făină și ulei de măsline.
Focaccia simplă de casă – Ingrediente
- 500 gr de făină tip 650
- 7 gr de drojdie uscată
- 8 gr de sare grunjoasă
- 450 gr de apă caldă
- 4-5 linguri cu ulei de măsline
- granule de sare de mare
- rozmarin.
Rețetă simplă de pâine italienească – Mod de preparare
Pentru a prepara o pâine focaccia reușită, aluatul nu trebuie să fie unul ferm ca la pâinea obișnuită. Acesta va avea o textură ușor fluidă.
Se întinde în tavă și se lasă la dospit, așa cum se procedează și cu aluatul de pâine clasică. Diferența dintre cele două aluaturi constă atât în textură, cât și în uleiul de măsline adăugat pe toată suprafața aluatului.
În plus, se mai adaugă și sare, dar și condimente pentru un gust deosebit. Descoperă și o rețetă de lipii integrale de post.