Reclamă

Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană

Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi cea mai simplă și mai gustoasă rețetă. Rețeta de focaccia simplă de casă, din bucătăria italiană, este printre cele mai rapide și gustoase rețete de pâine.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 martie 2023, 5:52 / Actualizat: 2 decembrie 2023, 6:44

Este o rețetă de pâine plată, gustoasă și aromată, care poate fi preparată fie simplă, fie cu diferite topping-uri, semințe sau legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se pot adăuga deasupra aluatului, atât legume proaspete, cât și uscate. Poți adăuga măsline și brânzeturi sau poți prepara aluatul presărat cu diferite condimente.

Cea mai populară rețetă de pâine din bucătăria italiană este rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi. Dar înainte de a o prepara pe aceea, îți oferim rețeta completă pentru cea mai simplă focaccia, preparată doar cu făină și ulei de măsline.

Focaccia simplă de casă – Ingrediente

  • 500 gr de făină tip 650
  • 7 gr de drojdie uscată
  • 8 gr de sare grunjoasă
  • 450 gr de apă caldă
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline
  • granule de sare de mare
  • rozmarin.
Reclamă

Rețetă simplă de pâine italienească – Mod de preparare

Pentru a prepara o pâine focaccia reușită, aluatul nu trebuie să fie unul ferm ca la pâinea obișnuită. Acesta va avea o textură ușor fluidă.

Se întinde în tavă și se lasă la dospit, așa cum se procedează și cu aluatul de pâine clasică. Diferența dintre cele două aluaturi constă atât în textură, cât și în uleiul de măsline adăugat pe toată suprafața aluatului.

În plus, se mai adaugă și sare, dar și condimente pentru un gust deosebit. Descoperă și o rețetă de lipii integrale de post.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru focaccia simplă de casă

Începe cu pregătirea drojdiei, ca pentru oricare alt aluat ce necesită dospire. Amestecă într-un bol drojdia cu zahărul până când devin lichide. Încălzește apa într-un vas așezat pe flacăra aragazului, dar nu foarte mult. Adaugă 2-3 linguri de apă caldă peste amestecul de drojdie și zahăr, dar și o lingură de făină. Omogenizează bine amestecul.

Trece făina prin sită direct într-un bol de frământare și creează un loc mai adânc la mijlocul ei. Adaugă acolo maiaua de drojdie. Las-o timp de 10 minute să se activeze. Apoi începe să adaugi câte puțină apă caldă, precum și jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Adaugă și sarea și amestecă bine ingredientele.

Omogenizează bine aluatul și întinde-l în tava de copt, unsă cu ulei de măsline. Acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l la dospit pentru aproximativ 40 de minute.

Apoi, încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge-ți mâinile cu ulei de măsline și formează gropițe în aluat cu ajutorul degetelor.

Aluat de pâine italienească în tava de copt
Aluatul pentru focaccia este mai moale și se unge cu ulei de măsline la suprafață / Shutterstock

Mai stropește aluatul cu ulei de măsline deasupra, apoi presară granule de sare și crenguțe de rozmarin deasupra lui.

Pune tava în cuptor și coace focaccia simplă de casă pentru 15-20 de minute, la 220 de grade Celsius. Este delicioasă această pâine din bucătăria italiană, mai ales servită la micul dejun.

Focaccia simplă de casă tăiată în bucăți mai mici, pe un tocător de lemn
Focaccia este ideală de servit la micul dejun / Shutterstock

Pentru momentele în care dorești o rețetă de pâine mult mai rapidă de preparat, poți încerca rețeta de turte la tigaie din aluat simplu de pâine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×