Rețeta de Minestrone este foarte versatilă, poți adăuga combinația de legume preferată, la fel și condimente și verdețuri. O poți prepara în funcție de propriul gust sau în funcție de legumele de sezon. În magazinele alimentare se găsesc pachete cu legume congelate speciale pentru această supă.
Poți adăuga pentru consistența supei paste sau orez, dar o poți prepara și simplă, doar din legume. Poți folosi și boabe de fasole, dar și păstăi de fasole. Este o supă deasă, în care raportul apă/legume este aproape de 1/1. Îți oferim mai jos rețeta acestei supe italiene cu multe legume și paste, pentru a o încerca și tu în propria bucătărie.
Supă Minestrone – Ingrediente
- 30 ml ulei de măsline
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 1 tijă de țelină apio
- 1/2 fir de praz
- 2 morcovi de mărime medie
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 dovlecel verde
- 100 gr mazăre congelată
- 400 gr roșii tocate
- 2,5 l apă
- 100 gr paste scurte
- sare și piper după gust
- 1 crenguță de rozmarin
- câteva frunze de busuioc
- câteva frunze de pătrunjel verde
- sucul de la o lămâie.
Rețetă de supă Minestrone – Mod de preparare
Îți recomandăm să începi cu pregătirea ingredientelor din care se prepară supa. Curăță legumele, spală-le, taie-le în bucăți mari și pune-le în apă foarte rece. Lasă-le în apă rece până când le incluzi în supă. Apa rece va menține legumele mai crocante, chiar și după fierbere.
Pune o oală cu 2,5 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare. Amestecă în apă până când sarea este diluată.
Pune uleiul într-o cratiță pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă în el, mai întâi ceapa, usturoiul, țelina apio și morcovii, tocate în cuburi.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în GALERIA FOTO!