Consumul de spanac poate fi benefic pentru sănătatea ochilor, reduce stresul oxidativ, ajută la prevenirea cancerului și reduce nivelul tensiunii arteriale. În plus, spanacul are capacitatea de a regla glicemia persoanelor care suferă de diabet.
Beneficiile consumului de spanac
O porție de spanac, de 100 de grame conține aproape 30 de miligrame de vitamina C. Așadar, reprezintă 34% din cantitatea zilnică recomandată pentru o persoană adultă. Spanacul este bogat în fier, magneziu, potasiu și vitamina E.
Nutriționiștii recomandă consumul des de spanac, mai ales pentru că ajută organismul să funcționeze la capacitate optimă. Te poți bucura de frunzele de spanac în combinații creative, colorate și extrem de gustoase. Spre exemplu, dacă simți nevoia de a te relaxa, poți încerca provocarea sucului pe bază de spanac.
Acesta se poate folosi cu încredere în smoothie-uri, care se pot consuma pe tot parcursul zilei. Sucurile pe bază de spanac îți vor oferi doza optimă de nutrienți și de energie. În plus, cu ajutorul lor, organismul va accelera sistemul imunitar, scrie Healthshots.com.
Spanacul este extrem de sănătos și legat de numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile au demonstrat că îmbunătățește stresul oxidativ, sănătatea ochilor și tensiunea arterială.
Te invităm să citești mai multe despre o rețetă simplă de lasagna cu spanac pe care o poți pregăti rapid pentru tine și familia ta.
Stresul oxidativ
Radicalii liberi din organism sunt produși de metabolism. Aceștia declanșează îmbătrânirea accelerată și crește riscul dezvoltării cancerului sau a diabetului. Spanacul conține antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și are capacitatea de a reduce daunele pe care le provoacă acesta, scrie Healthline.com.