Reclamă

Beneficiile consumului de spanac. Cum să-l integrezi în dieta ta zilnică

Nutriționiștii spun care sunt beneficiile consumului de spanac și cum poți să-l integrezi în dieta ta zilnică. Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia. Acesta este înrudit cu quinoa și sfecla, toate trei având un impact extrem de sănătos asupra organismului.

Publicat: 27 ianuarie 2023, 6:26

Consumul de spanac poate fi benefic pentru sănătatea ochilor, reduce stresul oxidativ, ajută la prevenirea cancerului și reduce nivelul tensiunii arteriale. În plus, spanacul are capacitatea de a regla glicemia persoanelor care suferă de diabet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de spanac

O porție de spanac, de 100 de grame conține aproape 30 de miligrame de vitamina C. Așadar, reprezintă 34% din cantitatea zilnică recomandată pentru o persoană adultă. Spanacul este bogat în fier, magneziu, potasiu și vitamina E.

Nutriționiștii recomandă consumul des de spanac, mai ales pentru că ajută organismul să funcționeze la capacitate optimă. Te poți bucura de frunzele de spanac în combinații creative, colorate și extrem de gustoase. Spre exemplu, dacă simți nevoia de a te relaxa, poți încerca provocarea sucului pe bază de spanac.

Acesta se poate folosi cu încredere în smoothie-uri, care se pot consuma pe tot parcursul zilei. Sucurile pe bază de spanac îți vor oferi doza optimă de nutrienți și de energie. În plus, cu ajutorul lor, organismul va accelera sistemul imunitar, scrie Healthshots.com.

Spanacul este extrem de sănătos și legat de numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile au demonstrat că îmbunătățește stresul oxidativ, sănătatea ochilor și tensiunea arterială.

Reclamă

Te invităm să citești mai multe despre o rețetă simplă de lasagna cu spanac pe care o poți pregăti rapid pentru tine și familia ta.

Stresul oxidativ

Radicalii liberi din organism sunt produși de metabolism. Aceștia declanșează îmbătrânirea accelerată și crește riscul dezvoltării cancerului sau a diabetului. Spanacul conține antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și are capacitatea de a reduce daunele pe care le provoacă acesta, scrie Healthline.com.

Reclamă

Vedere mai bună

Printre beneficiile consumului de spanac se numără și îmbunătățirea vederii. Frunzele de spanac au o cantitate considerabilă de luteină. Aceasta are capacitatea de a proteja ochiul și vederea.

În plus, mai multe studii indică faptul că substanțele nutritive din spanac acționează pentru a preveni degenerescența maculară și cataracta, care sunt cauze majore ale orbirii.

Previne cancerul

Cercetările au dovedit faptul că spanacul are în compoziție două substanțe esențiale care pot încetini creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase. Într-un studiu, acești compuși au ajutat la încetinirea creșterii tumorilor la nivelul colului uterin al unei persoane. De asemenea, ei au scăzut dimensiunea tumorii.

Ajută la sănătatea pielii și a părului

Cum spanacul are o cantitate impresionantă de vitamina A în compoziție, acesta moderează producția de ulei în porii pielii. De asemenea, pe același principiu funcționează și foliculii de păr care sunt mai bine hidratați. Vitamina A este esențială pentru a crește și a dezvolta toate țesuturile corporale. În plus, stimulează creșterea colagenului și o menține la un nivel optim. Deficiența de fier din organism este cauza principală a căderii părului, de aceea este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în conținut de fier, potrivit Medical Health Today.

Contribuie la sănătatea sistemului osos

Oamenii de știință au descoperit o legătură între aportul scăzut de vitamina K și un risc mai mare de fractură osoasă. Substanțele benefice din spanac acționează ca un modificator al proteinelor din matricea osoasă și îmbunătățesc absorbția calciului. În plus, pot reduce cantitatea de calciu care părăsește organismul prin urină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×