Reclamă

Fructele care te pot îngrășa cel mai mult. La ce anume să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături

Specialiștii au dezvăluit care sunt fructele care te pot îngrășa cel mai mult. Chiar dacă fructele sunt sănătoase și benefice pentru organism, consumate în cantități foarte mari, acesta pot duce la acumularea de kilograme în plus. Descoperă la ce să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 mai 2024, 6:13
O femeie frumoasă care alege de la piață fructele care o pot îngrășa
Specialiștii au dezvăluit care sunt fructele care te pot îngrășa cel mai mult. Descoperă la ce să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături / Shutterstock

Se apropie vara și ne dorim să avem o siluetă de invidiat.Specialiștii ne sfătuiesc să fim atente la alimentele pe care le consumăm și să nu cădem în capcana de a mânca alimente în exces. Mai jos găsești câteva fructe care te pot îngrășa dacă nu ești atentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele care te pot îngrășa cel mai mult

Majoritatea fructelor au un conținut scăzut de calorii, dar multe te pot pune în dificultate datorită conținutului mare de carbohidrați și grăsimi. Nutriționiștii au întocmit o listă cu fructe care te pot îngrășa dacă sunt consumate în exces. Descoperă al ce anume să fii atentă data viitoare când îți construiești meniul zilnic.

Banane

Bananele sunt o alegere excelentă dacă vrei să te îngrași, dar pot fi o alegere mai puțin plăcută dacă acesta nu este obiectivul tău.

Bananele sunt consistente și conțin o mulțime de nutrienți. O banană de mărime medie poate contine 11 grame de proteine, 105 calorii și 27 de grame de carbohidrați.

Reclamă

Bananele conțin, de asemenea, micronutrienți. Bananele verzi sunt bogate în amidon rezistent, care trece prin tractul digestiv nedigerat. Cercetările au asociat amidonul rezistent cu îmbunătățirea sănătății intestinale, dar și cu acumularea kilogramelor.

Avocado

Avocado are un profil nutritiv impresionant. În plus, aceste fructe sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase.

Reclamă

Dacă este consumat în exces, avocado îți poate aduce câteva kilograme nedorite. Jumătate de avocado de mărime medie poate conține 161 de calorii, 2 grame de proteine și 8,6 grame de carbohidrați. Avocado este, de asemenea, bogat în alți micronutrienți, inclusiv potasiu și vitamina K, C și B5.

Este un fruct versatil și poate fi integrat cu ușurință în rețete sănătoase. Totuși, dacă nu vrei să iei în greutate, atunci ar trebui să-l consumi cu moderație.

Nucă de cocos

Nuca de cocos este versatilă și a câștigat tot mai multă popularitate în ultimi ani. Este, de asemenea, o sursă de calorii, deoarece este bogată în grăsimi și carbohidrați.

O porție de 28 de grame de nucă de cocos poate conține 99 de calorii, 9,4 grame de grăsimi și 4,3 grame de carbohidrați. Pulpa de nucă de cocos este, de asemenea, bogată în multe minerale importante, inclusiv fosfor și cupru.

Mango

Mago este un fruct delicios, dulce, care se mândrește cu un profil nutritiv impresionant. Mango poate conține destul de multe calorii.

O cană de mango poate avea 99 de calori și 25 de grame de carbohidrați. Dacă este consumat în exces, acesta poate duce la acumularea de kilograme nedorite, scrie Healthline.

Fructele uscate

Fructele uscare sunt fructele cărora li s-a îndepărtat aproape tot conținutul de apă prin diferite metode de uscare. Ceea ce a mai rămas este o gustare bogată în energie, care, în ciuda dimensiunilor sale mici, este foarte hrănitoare.

În comparație cu fructele proaspete, fructele uscate oferă o cantitate impresionantă de calorii. Deoarece fructele uscare sunt bogate ăn caorii, acestea pot duce rapid la acumularea kilogramelor nedorite. Nutriționiștii recomandă să fie consumate cu măsură dacă nu îți dorești să iei în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
O sală de clasă cu o tablă pe care este scris Succes
Timp liber
Mesaje pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a. Cele mai frumoase urări și gânduri la sfârșit de gimnaziu
În ziua absolvirii, în care se încheie un ciclu academic, emoțiile sunt intense. Elevii, profesorii, părinții, cu toții au trăiri intense și sărbătoresc parcursul pe care l-au avut împreună. Dacă vrei să bucuri un...
3
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
4
Divertisment
Costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Cine este vedeta care a făcut furori cu silueta ei în vacanță
Arabella Chi a ales costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Diva și-a expus fizicul de invidiat într-un costum dintr-o singură piesă. Paparazzi au fotografiat-o din cele mai bune unghiuri,...
5
femeie frumoasă îmbrăcată într-un costum portocaliu stă în picioare într-un avion privat
Horoscop
2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Energia astrologică reușește să atingă doar doi nativi atunci când vorbim de partea financiară. Află care sunt acele 2 zodii care sunt predestinate să ajungă bogate în iunie 2024. Este extrem de benefic să...
PARTENERI
×