Reclamă

Fructele care te pot îngrășa cel mai mult. La ce anume să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături

Specialiștii au dezvăluit care sunt fructele care te pot îngrășa cel mai mult. Chiar dacă fructele sunt sănătoase și benefice pentru organism, consumate în cantități foarte mari, acesta pot duce la acumularea de kilograme în plus. Descoperă la ce să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 mai 2024, 6:13
O femeie frumoasă care alege de la piață fructele care o pot îngrășa
Specialiștii au dezvăluit care sunt fructele care te pot îngrășa cel mai mult. Descoperă la ce să fii atentă data viitoare când mergi la cumpărături / Shutterstock

Se apropie vara și ne dorim să avem o siluetă de invidiat.Specialiștii ne sfătuiesc să fim atente la alimentele pe care le consumăm și să nu cădem în capcana de a mânca alimente în exces. Mai jos găsești câteva fructe care te pot îngrășa dacă nu ești atentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele care te pot îngrășa cel mai mult

Majoritatea fructelor au un conținut scăzut de calorii, dar multe te pot pune în dificultate datorită conținutului mare de carbohidrați și grăsimi. Nutriționiștii au întocmit o listă cu fructe care te pot îngrășa dacă sunt consumate în exces. Descoperă al ce anume să fii atentă data viitoare când îți construiești meniul zilnic.

Banane

Bananele sunt o alegere excelentă dacă vrei să te îngrași, dar pot fi o alegere mai puțin plăcută dacă acesta nu este obiectivul tău.

Bananele sunt consistente și conțin o mulțime de nutrienți. O banană de mărime medie poate contine 11 grame de proteine, 105 calorii și 27 de grame de carbohidrați.

Reclamă

Bananele conțin, de asemenea, micronutrienți. Bananele verzi sunt bogate în amidon rezistent, care trece prin tractul digestiv nedigerat. Cercetările au asociat amidonul rezistent cu îmbunătățirea sănătății intestinale, dar și cu acumularea kilogramelor.

Avocado

Avocado are un profil nutritiv impresionant. În plus, aceste fructe sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase.

Reclamă

Dacă este consumat în exces, avocado îți poate aduce câteva kilograme nedorite. Jumătate de avocado de mărime medie poate conține 161 de calorii, 2 grame de proteine și 8,6 grame de carbohidrați. Avocado este, de asemenea, bogat în alți micronutrienți, inclusiv potasiu și vitamina K, C și B5.

Este un fruct versatil și poate fi integrat cu ușurință în rețete sănătoase. Totuși, dacă nu vrei să iei în greutate, atunci ar trebui să-l consumi cu moderație.

Nucă de cocos

Nuca de cocos este versatilă și a câștigat tot mai multă popularitate în ultimi ani. Este, de asemenea, o sursă de calorii, deoarece este bogată în grăsimi și carbohidrați.

O porție de 28 de grame de nucă de cocos poate conține 99 de calorii, 9,4 grame de grăsimi și 4,3 grame de carbohidrați. Pulpa de nucă de cocos este, de asemenea, bogată în multe minerale importante, inclusiv fosfor și cupru.

Mango

Mago este un fruct delicios, dulce, care se mândrește cu un profil nutritiv impresionant. Mango poate conține destul de multe calorii.

O cană de mango poate avea 99 de calori și 25 de grame de carbohidrați. Dacă este consumat în exces, acesta poate duce la acumularea de kilograme nedorite, scrie Healthline.

Fructele uscate

Fructele uscare sunt fructele cărora li s-a îndepărtat aproape tot conținutul de apă prin diferite metode de uscare. Ceea ce a mai rămas este o gustare bogată în energie, care, în ciuda dimensiunilor sale mici, este foarte hrănitoare.

În comparație cu fructele proaspete, fructele uscate oferă o cantitate impresionantă de calorii. Deoarece fructele uscare sunt bogate ăn caorii, acestea pot duce rapid la acumularea kilogramelor nedorite. Nutriționiștii recomandă să fie consumate cu măsură dacă nu îți dorești să iei în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
2
cerc pentru horoscop cu toate zodiile pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Berbecii și Balanțele resimt efecte puternice
Nativii cu marcaj cardinal vor fi cei mai afectați de Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Este vorba despre nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Vor exista atașamente puternice pentru fiecare zodie...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
4
Suri Cruise face poze cu prietenii la balul de absolvire
Divertisment
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile, dar ea este o tânără echilibrată. Fiica lui Katie Holmes a...
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×