Reclamă

Beneficiile consumului de smochine uscate. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Smochinele usate au câștigat tot mai multă popularitateî în ultimii ani printre iubitorii unui stil de viață sănătos. Acestea pot fi o gustare rapidă și gustoasă, dar pot fi incluse și în preparate bogate din punct de vedere nutriționale. Descoperă și tu beneficiile consumului de smochine uscate. Află de ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 iulie 2024, 6:20

Smochinele uscate au o dulceață asemănătoare mierii și o textură unică. Acestea sunt o alegere delicioasă pentru zile în care îți dorești o gustare rapidă și nutritivă. Smochinele uscate au o mulțime de fibre, vitamine și antioxidanți și oferă nenumărate beneficii întregului organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de smochine uscate

Proaspete sau uscate, smochinele sunt o gustare bogată din punct de vedere nutrițional. Aceste fructe dulci au cantități mari de vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor și magneziu.

De asemenea, ele sunt prine de quercetină și alți antioxidanți. În ciuda conținutului mare de zahăr, smochinele sunt sănătoase și în anumite circumstanțe pot ajuta la pierderea în greutate.

Cei mai mulți nutriționiști consideră smochinele uscate un superaliment. Smochinele uscate conțin mai puțină apă deci sunt mai concentrate în calorii, zahăr și nutrienți.

O cană de aproximativ 150 de grame de smochine uscate oferă 371 de calorii, 95 de grame de carbohidrați, 71 grame de zahăr, 15 grame de fibre și 4 grame de proteine. Aceeași cantitate de smochine va avea aproximativ 111 calorii.

Reclamă

Totuși, smochinele proaspete au mai țupnie minerale decât smochinele uscate, spun specialiștii de la Livestrong.com. Bogate în vitamine și minerale, smochinele uscate pot ajuta la prevenirea deficiențelor de nutrienți, la întărirea oaselor și la scăderea în greutate.

Smochinele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Totodată, dacă te lupți cu constipația, smochinele uscate ajută la îmbunătățirea digestiei.

Reclamă

Smochinele uscate întăresc sistemul osos

O cană de smochine uscate oferă aproape un sfert din aportul zilnic necesar de calciu. Acest mineral protejează împotriva pierderii osoase și a osteoporozei.

Studiile au arătat o legătură puternică între smochinele uscate și sănătatea oaselor. Conținutul de minerale al acestui fruct seamănă foarte mult cu cel găsit în sistemul osos.

Calciul și potasiul din smochinele ucate pot ajuta la încetinirea subțierii oaselor și la reducerea pierderii de calciu.

Smochinele uscate promovează pierderea în greutate

Atunci când sunt consumate cu moderație, smochinele uscate pot ajuta la pierderea în greutate. Fibrele din smochine cresc senzația de sațietate și reduc pofta de mâncare.

De altfel, alimentele bogate în fibre sunt recomandate în dietele persoanelor care vor să vadă o schimbare pe cântar. Smochienele ucat sunt dulci în mod natural și nu conțin zahăr adăugat.

Prin urmare, sunt o alternativă sănătoasă la prăjitură, ciocolată sau alte alimente dulci procesate.

Aceste fructe uscate sunt recomandate în special după antrenamentele de forță pentru a ajuta la recuperarea sistemului muscular.

Smochinele uscate promovează sănătatea pielii și a părului

Smochinele uscate sunt bogate în antioxidanți și alți micronutrienți care promovează sănătatea pielii și întăresc părul.

Aceste fructe au proprietăți antioxidante și antibacteriene. Smochinele sunt o sursă excelentă de acid folic, catechine, saponine și alți compuși fenolici care protejează împotriva daunelor oxidative.

Aceste proprietăți indică faptul că smochinele uscate pro proteja pielea de stresul oxidativ și pot încetini procesul de îmbătrânire.

Smochinele pot îmbunătăți memoria

Beneficiile pentru sănătate ale smochinelor uscate nu se opresc aici. Studiile arată că acestea ajută la îmbunătățirea memoriei.

Antioxidanții din aceste fructe pot întârzia formarea plăcii în boala Alzheimer și pot proteja împotriva degenerării neuronale, spun specialiștii de la Healthline.

Studiile arată că smochinele uscate au efecte benefice asupra creierului și pot îmbunătăți deficitele comportamentale legate de memorie.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a investiga rolul lor în sănătatea mintală, dar cercetătorii atribuie smochinelor uscate un loc fruntaș în promovarea sănătății creierului datorită proprietăților lor antioxidante.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×