Mango este un fruct cunoscut pentru suculența sa, dar și pentru aroma dulce. Este un fruct răcoros, perfect pentru zilele toride de vară. În plus, acesta are un profil nutrițional bogate. Mango conține vitaminele A, B, C, E și K și oferă minerale esențiale precum magneziu, cupru și potasiu. Majoritatea oamenilor mănâncă mango imediat după curățare, însă nutriționiștii recomandă să-l înmoi în apă.
Beneficiile consumului de mango înmuiat în apă
Mango înmuiat în apă poate avea mai multe benefici pentru sănătate. Această practică tradițională este cunoscută printre iubitorii acestui fruct. Descoperă mai jos cum poți să primești mult mai multe beneficii de la un simplu fruct de mango.
Poate reduce căldura
Mango este cunoscut pentru proprietățile sale termogenice, ceea ce înseamnă că are tendința de a produce căldură.
Din acest motiv, este posibil să ai probleme cu pielea, cum ar fi acneea sau erupțiile cutanate după ce mănânci mango.
Înmuierea lui în apă te poate ajuta la reducerea căldurii, spun specialiștii.
Poate elimina antinutrienții
Înmuierea fructului de mango în apă te poate ajuta la eliminarea anumitor antinutrienți, cum ar fi acidul fitic. Acest acid este o substanță care poate interfera cu absorbția mineralelor care se găsesc în mango, spun cei de la Health.com.