Reclamă

7 semințe sănătoase pe care trebuie să le încerci vara aceasta. De ce le recomandă specialiștii

Iată cele 7 semințe sănătoase pe care trebuie să le încerci vara aceasta. În sezonul cald este esențial să îți controlezi sănătatea și bunăstarea generală. Din cauza căldurii, este ușor să simți tensiune atât asupra corpului, cât și asupra minții. Fructele, legumele de sezon și semințele te pot ajuta în acest sens.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 iunie 2024, 8:48
Semințe de susan într-o lingură din lemn
Semințele de susan sunt pline de o mulțime de nutrienți vitali, inclusiv cupru, calciu, antioxidanți și fibre alimentare / Shutterstock

Din cauza temperaturilor ridicate, te poți deshidrata, te poți simți epuizată, iar imunitatea poate scădea. Cu toate acestea, prin adăugarea de fructe și legume de sezon, alături de semințe bogate în nutrienți la mesele obișnuite îți poți oferi nutrienți vitali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 semințe sănătoase pe care să le trebuie încerci vara aceasta

Iată 7 semințe comestibile sănătoase care pot fi adăugate în dieta de vară pentru a îți îmbunătăți sănătatea. De asemenea, nu uita că este foarte important să îți menții corpul hidratat și să bei multă apă pe tot parcursul zilei.

Semințe de chia

Aceste semințe mici negre sau albe sunt pline de acizi grași omega-3, fibre, proteine și minerale esențiale. Datorită acizilor grași omega-3, în special a acidului alfa-linolenic (ALA), semințele de chia pot reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit specialiștilor.

Semințele de chia ajută la reducerea tensiunii arteriale și a inflamațiilor și îmbunătățesc nivelul colesterolului. Te poți bucura de semințele de chia dacă le adaugi în smoothie-uri, budinci și în ovăz hidratat peste noapte.

Reclamă

Semințe de in

Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre și proteine. Toate acestea sunt cunoscute pentru beneficiile avute pentru sănătatea inimii și pentru că reduc nivelul colesterolului. De asemenea, au proprietăți puternice antiinflamatorii și antioxidante. Iar combinația dintre conținutul ridicat de fibre și proteine din semințele de in te poate ajuta să pierzi în greutate.

Semințe de floarea-soarelui

Reclamă

Semințele de floarea-soarelui sunt pline de vitamina E, magneziu și seleniu. Acestea sunt foarte hrănitoare și îți pot îmbunătăți starea generală de sănătate. Conținutul de antioxidanți al acestor semințe îți poate stimula imunitatea. Pe de altă parte, conținutul de zinc și de acizi grași omega-3 prezent în semințele de floarea-soarelui poate favoriza creșterea părului.

Au o textură crocantă, iar aroma de nucă le face să fie o alegere populară pentru salate, mixuri de fructe de pădure și batoane de granola făcute în casă.

Semințe de dovleac

Din lista celor 7 semințe sănătoase pe care trebuie să le încerci vara aceasta fac parte și semințele de dovleac. Acestea au o multitudine de beneficii, de la pierderea în greutate până la promovarea creșterii părului. În plus, conțin zinc, fier și potasiu. Astfel, susțin funcția imunitară și îmbunătățesc nivelul de energie.

Dacă te confrunți cu probleme digestive, conținutul lor ridicat de fibre te va ajuta la susținerea unei digestii sănătoase. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta zilnică datorită conținutului lor ridicat de magneziu, care le face să fie una dintre cele mai sănătoase semințe.

Semințele de cânepă

O sursă completă de proteine, semințele de cânepă sunt bogate în acizi grași omega-3 și în toți cei nouă aminoacizi esențiali de care organismul are nevoie, dar pe care nu îi poate produce singur. Dacă adaugi semințe de cânepă în dieta ta, te vei bucura de o piele sănătoasă. De asemenea, consumul acestora poate susține sănătatea inimii și reduce inflamațiile din corp.

Poți savura semințele de cânepă în salate, smoothie-uri, boluri de iaurt sau chiar în produse de patiserie. Astfel, îi vei oferi organismului o sursă completă de proteine pentru a te menține plină de energie întreaga zi.

Semințe de susan

Semințele de susan sunt pline de o mulțime de nutrienți vitali, inclusiv cupru, calciu, antioxidanți și fibre alimentare, ceea ce le face un superaliment bogat în nutrienți, care trebuie inclus în dieta ta. Ele servesc ca o sursă excelentă de proteine care poate ajuta la construirea masei musculare și la echilibrarea hormonilor. Le poți adăuga în amestecuri și salate pentru un plus de aromă și nutriție.

Semințe de rodie

Acest fruct roșu, suculent și strălucitor este plin de mulți nutrienți esențiali, inclusiv antioxidanți. Semințele de rodie sunt pline de antioxidanți, în special de polifenoli, care ajută la protejarea celulelor de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi și de vitamina C. Aceste semințe pot îmbunătăți sănătatea pielii prin reducerea riscului de apariție a ridurilor, a daunelor provocate de soare și a acneei, prin stimularea producției de colagen.

Specialiștii te sfătuiesc să adaugi o lingură sau două din aceste semințe în dieta ta zilnică, pentru a îți spori aportul de nutrienți și pentru a te menține sănătoasă și plină de energie în timpul verii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
3
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
4
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
5
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
PARTENERI
×