Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de chia dimineața. De ce recomandă nutriționiștii să le consumi în prima parte a zilei

Află ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de chia dimineața. Chia este una dintre cele mai sănătoase varietăți de semințe care ajută la pierderea în greutate. Însă atunci când mănânci semințe de chia, obții mai mult decât un potențial beneficiu de pierdere în greutate.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 14 iunie 2024, 8:27

Consumul de semințe de chia dimineața este o rutină ideală pentru bunăstarea generală și energie, deoarece acestea conțin fibre și proteine. Iată care sunt beneficiile pentru care nutriționiștii recomandă să le consumi în prima parte a zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de chia dimineața

Semințele de chia sunt mici, dar conțin mai multă nutriție decât crezi. Acestea mai sunt supranumite de experții în nutriție „superalimente”. Deoarece sunt pline de acizi grași omega-3, antioxidanți, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier și zinc. Descoperă cele 5 beneficii ale consumului de semințe de chia, atunci când sunt consumate dimineața.

Pierderea în greutate

Semințele de chia includ fibre, proteine și grăsimi sănătoase care pot ajuta la scăderea foamei. De asemenea, ajută la creșterea senzației de sațietate și la scăderea aportului caloric general. Le poți consuma în fiecare dimineață, într-o budincă cu lapte de migdale foarte ușor de preparat.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi trei linguri de seminte de chia într-un recipient și o lingura de îndulcitor. Alături de acestea adaugă extract de vanilie și o cana de lapte de migdale. Lași mixul al frigider pentru aproximativ 6-8 ore până capătă consistență. Apoi te bucuri de un mic dejun sănătos, cu puține calorii.

Reclamă

Îmbunătățește nivelul de hidratare

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de chia dimineața. Atunci când sunt însiropate în apă sau în alte lichide, semințele de chia formează o substanță asemănătoare unui gel. Acest lucru se datorează conținutului lor ridicat de fibre solubile.

Gelul ajută la reținerea apei și te menține hidratată pe tot parcursul zilei. De asemenea, acizii grași din uleiul de semințe de chia au potențialul de a calma pielea inflamată. În timp ce consumul de apă poate favoriza hidratarea pielii.

Reclamă

Conțin antioxidanți

Semințele de chia sunt bogate în antioxidanți, care protejează celulele și pielea și scad riscul de îmbătrânire, cancer și boli de inimă. De asemenea, contribuie la reglarea digestiei și sunt un aport excelent de nutrienți, potrivit experților în nutriție.

Susțin sănătatea oaselor

Semințele de chia conțin cantități mari de calciu, magneziu și fosfor. Toate acestea sunt necesare pentru a avea oase puternice și o funcționare optimă a mușchilor.

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Fibrele solubile din semințele de chia încetinesc absorbția zahărului, ceea ce ajută la prevenirea vârfurilor de zahăr din sânge. Amestecă o linguriță de semințe de chia care au fost înmuiate în apă toată noaptea cu băutura de detoxifiere de dimineață, care ar trebui să fie compusă din lămâie și miere.

Cum se prepară apa din semințe de chia?

Dacă vrei să prepari apă din semințe de chia, trebuie să înmoi semințele în apă timp de 30 de minute sau până când acestea au o consistență de gel asemănătoare cu cea a tapiocii. Nu există un raport prestabilit între apă și semințe de chia, dar specialiștii recomandă să folosești o lingură de semințe într-un pahar obișnuit de apă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×