Reclamă

Limonadă cu căpșuni. O băutură răcoritoare plină de vitamine

Rețeta de limonadă cu căpșuni este ideală de preparat pentru zilele călduroase de vară. Este gustoasă, răcoritoare și revigorantă și este plină de vitamine.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 iunie 2024, 7:19

Limonada este una dintre cele mai adorate băuturi răcoritoare de vară. Te poți delecta cu ea la orice terasă, de dimineața până seara. Însă satisfacția este deplină atunci când o prepari în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O poți prepara dozând cantitățile ingredientelor după propriul gust. O poți prepara simplă, fără zahăr, dacă ai norocul să găsești căpșuni bine coapte și dulci. Dar o poți îndulci cu miere sau cu alți îndulcitori naturali.

Dacă dorești și alte arome pentru a da gust limonadei, poți adăuga frunze de mentă, ghimbir, vanilie etc. Descoperă și o rețetă de limonadă proteică

Mai jos, îți oferim pentru inspirație rețeta limonadei îmbogățită cu căpșuni.

Reclamă

Limonadă cu căpșuni – Ingrediente

  • 200 gr de căpșuni proaspete (sau congelate, dacă nu sunt în sezon)
  • 4 lămâi mari bio
  • 1 litru de apă rece
  • 100-150 g de zahăr (sau miere după gust)
  • frunze de mentă pentru decor
  • cuburi de gheață.

Rețeta limonadei cu căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea căpșunilor care necesită spălare cu apă rece, scurgere sau ștergere și curățare de codițe și de frunze.

Pune căpșunile într-un blender și mixează-le până când obții un piure omogen. Dacă nu ai un blender, poți pasa căpșunile cu o furculiță sau cu un mixer vertical. Opțional, poți trece piureul printr-o sită deasă, pentru a separa semințele.

Reclamă

După ce ai pregătit căpșunile, poți stoarce sucul din lămâi cu ajutorul unui storcător. Trece și sucul de lămâi prin sită pentru a îndepărta semințele și pulpa. Păstrează câteva felii de lămâie pentru decor.

Sită cu linguriță și piure de căpșuni deasupra unui vas
Pentru a deveni mai fin, piureul de căpșuni se va trece prin sită / Shutterstock

Spală frunzele de mentă și scurge-le, dacă optezi pentru folosirea acestora.

Descoperă și rețeta de smoothie de căpșuni, banane și ghimbir, o băutură delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru micul dejun.

Cum prepari limonadă cu căpșuni

Când ai toate ingredientele pregătite, poți prepara limonada.

Într-o carafă mare, adaugă piureul de căpșuni, sucul de lămâie și zahărul. Toarnă apă rece și amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet. Poți ajusta cantitatea de zahăr după gust sau poți adăuga miere sau alți îndulcitori naturali. Dacă ai norocul să găsești căpșuni mai dulci, poți să nu mai îndulcești limonada. Este mai sănătoasă simplă.

Dacă preferi limonada foarte rece, adaugă cuburi de gheață în pahare și toarnă peste ele limonada de căpșuni. Decorează limonada din pahare cu frunze de mentă, căpșuni proaspete și felii de lămâie, dacă o dorești spectaculoasă.

Limonadă cu căpșuni într-o carafă, decorată cu mentă, felii de lămâi și căpșuni proaspete, alături de un coș cu căpșuni, o jumătate de lămâie și căpșuni proaspete, pe un suport de lemn
Menta va oferi limonadei un plus de aromă și efect revigorant / Shutterstock

Poți adăuga câteva frunze de mentă și atunci când prepari piureul de căpșuni, pentru un plus de aromă. Le toci mărunt și le pasezi odată cu căpșunile.

Servește-o imediat pentru a te bucura de prospețimea acestei băuturi.

Poți ajusta cantitatea de căpșuni și de lămâi în funcție de preferințele tale. Apa plată o poți înlocui cu apă minerală dacă o preferi pe aceasta.

Poți păstra delicioasa limonadă cu căpșuni la frigider în sticle închise ermetic cu capacele din dotare.

Dacă mai dorești și alte rețete de băuturi pe bază de căpșuni, mai poți încerca și rețeta de căpșunată sau lichior de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×