Limonada este una dintre cele mai adorate băuturi răcoritoare de vară. Te poți delecta cu ea la orice terasă, de dimineața până seara. Însă satisfacția este deplină atunci când o prepari în casă.
O poți prepara dozând cantitățile ingredientelor după propriul gust. O poți prepara simplă, fără zahăr, dacă ai norocul să găsești căpșuni bine coapte și dulci. Dar o poți îndulci cu miere sau cu alți îndulcitori naturali.
Dacă dorești și alte arome pentru a da gust limonadei, poți adăuga frunze de mentă, ghimbir, vanilie etc. Descoperă și o rețetă de limonadă proteică.
Mai jos, îți oferim pentru inspirație rețeta limonadei îmbogățită cu căpșuni.
Limonadă cu căpșuni – Ingrediente
- 200 gr de căpșuni proaspete (sau congelate, dacă nu sunt în sezon)
- 4 lămâi mari bio
- 1 litru de apă rece
- 100-150 g de zahăr (sau miere după gust)
- frunze de mentă pentru decor
- cuburi de gheață.
Rețeta limonadei cu căpșuni – Mod de preparare
Începe cu pregătirea căpșunilor care necesită spălare cu apă rece, scurgere sau ștergere și curățare de codițe și de frunze.
Pune căpșunile într-un blender și mixează-le până când obții un piure omogen. Dacă nu ai un blender, poți pasa căpșunile cu o furculiță sau cu un mixer vertical. Opțional, poți trece piureul printr-o sită deasă, pentru a separa semințele.