Poți face numeroase alegeri când vine vorba de toppingul perfect pentru terciul de ovăz. Ovăzul este bogat în fibre și furnizează carbohidrații necesari organismului pentru a avea suficientă energie. În plus, terciul de ovăz este bogat în vitamine, minerale și compuși benefici pentru organism.
Cu ce poți combina terciul de ovăz pentru beneficii maxime și super gust
Fibrele solubile din ovăz pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Deoarece colesterolul ridicat poate fi un factor de risc pentru bolile de inimă, consumul regulat de fulgi de ovăz poate reduce riscul apariției bolilor cronice.
Beta glucanul poate ajuta, de asemenea, persoanele care suferă de diabet. Acesta ajută la încetinirea digestiei și la creșterea constantă a zahărului din sânge, în locul unei creștere rapide.
Terciul de ovăz poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este consumat în combinațiile potrivite.
Câteva linguri de nuci sau semințe pot face diferența în terciul tău de ovăz pentru a-l face mai sănătos. Dacă îți dorești să aduci un aport de proteine, atunci poți adăuga în terciul tău de ovăz puțină pudră proteică.
Încearcă să prepari ovăzul peste noapte pentru a-i crește beneficiile nutriționale, recomandă Healthline. Amestecă 23 de grame de ovăz, 71 de grame de iaurt grecesc, 60 ml de lapte la alegere și un topping sănătos pe care să-l adaugi dimineața. Pune totul într-un borcan sigilat și lasă la frigider peste noapte. Dimineața poți adăuga și toppingul tău preferat.
Toppinguri dulci și sărate pentru terciul de ovăz
Pentru a îndulci terciul de ovăz fără a adăuga zahăr rafinat, poți adăuga fruct de pădure, banane, mere, piersici, mango sau pere.